StoryEditorOCM
KulturaUMJETNIČKA GALERIJA DUBROVNIK

<strong>Klapa Cavtajke s Gudačkim kvartetom DSO-a, gošća Đive Kušelj</strong>

Piše PSD.
8. svibnja 2017. - 16:46

Drugi u nizu koncerata koje Dubrovački simfonijski orkestar kroz svibanj organizira u suradnji s Umjetničkom galerijom Dubrovnik, održat će se u sutra, 9. svibnja. Gudački kvartet Dubrovačkog simfonijskog orkestra pratit će žensku klapu Cavtajke, dok će kao gošća večeri nastupiti flautistica Đive Kušelj. Početak koncerta je u 21 sat.

Ženska klapa „Cavtajke“ osnovana je 2003. godine i njeguje pjevanje bazirano na tradicionalnoj, skladanoj, dalmatinskoj i sakralnoj pjesmi. Klapa nastupa na raznim manifestacijama, natjecanjima, smotrama, a između ostalog nastupala je 2016. godine na festivalu "Glazba i riječ" Konavle, na kojem je uz pratnju kvarteta Dubrovačkog simfonijskog orkestra izvela dva samostalna koncerta. Upravo takav koncert na kojem će klapa Cavtajke uz Gudački kvartet izvoditi tradicionalnu klapsku pjesmu, imat ćemo priliku čuti u utorak u Umjetničkoj galeriji.

S Gudačkim kvartetom će nastupiti i gošća večeri, flautistica Đive Kušelj. Izvesti će Kvintet za flautu i gudače W.A. Mozarta.
Ulaznice za koncert su dostupne u uredu Orkestra od ponedjeljka do petka od 9 do 14 sati, u gift shopu Dubravka na Pilama, u Luži, u agenciji Perla Adriatica te jedan sat prije početka koncerta. Povlaštene cijene (10 kuna za korisnike Libertasovog pokaza, 20 kuna za umirovljenike, za građane stare gradske jezgre i studente s kulturnom iskaznicom besplatan ulaz, te 30% popusta za građane na standardne cijene ulaznica) dostupne su isključivo na blagajni orkestra. Preporuča se prethodna rezervacija na broj 417 110 koji je ujedno i broj za informacije.
 

26. travanj 2024 23:44