StoryEditorOCM
KulturaPOVODOM 450. OBLJETNICE SMRTI MARINA DRŽIĆA

Novela od Stanca u izvedbi kazališne družine Kolarin

Piše PSD.
4. svibnja 2017. - 16:50

Kazališna družina "Kolarin" predstavila je u Domu Marina Držića novu predstavu koja će se premijerno odigrati 11. svibnja s početkom u 20,30 sati na Velikoj sceni Kazališta Marina Držića. Riječ je o komediji "Novela od Stanca" u režiji Paola Tišljarića, a u produkciji DMD-a. Uz redatelja, na konferenciji za medije govorili su: ravnatelj DMD-a Nikša Matić, kostimografkinja Tea Bašić, glasnogovornik KMD-a Žarko Dragojević te predsjednica Družine, Darija Mikulandra Žanetić. 

Dom Marina Držića uputio je pojedincima, ustanovama u kulturi, civilnom sektoru i udrugama javni poziv za prijavljivanje programa povodom obilježavanja 450. obljetnice smrti Marina Držića. Antun Česko, Hrvoje Ivanković i Jovica Popović valorizirali su pristigle programe, a od 30 projekata, usvojeno je 8.  

Matić je zahvalio svim sudionicima projekta, a naglasak je prije svega stavio na umrežavanje ustanova u kulturi te poručio kako treba poticati još veću suradnju među ustanovama. 

Kostimografkinja Tea Bašić navela je kako će, kao u prošloj predstavi Kolarina "Vjera iznenada", vratiti crno-bijelim kostimima s crvenim detaljima. Dodala je kako će glumci nositi ručno izrađene maske. Na predstavu se osvrnuo i redatelj.

- Pronašao sam grupu koja je spremna sa mnom podijeliti kreativnu viziju jednog klasika, kazao je Tišljarić te rekao kako se raduje povratnoj informaciji publike.  

Mikulandra je zahvalila KMD-u i DLJI-u na ustupljenim prostorima. Bez obzira što Družina postoji već sedam godina, još uvijek nema svoj prostor za probu i predstave. Dragojević je u ime KMD-a izrazio zadovoljstvo što će nakon premijere predstave "Vjera iznenada" i "Novela od Stanca" biti premijerno prikazana u dubrovačkom teatru.

Repriza predstave na rasporedu je 12. svibnja u KMD-u s početkom u 20,30 sati. bLu   

Podjela
Režija, scenografija i izbor glazbe: Paolo Tišljarić
Kostimi: Tea Bašić
Savjetnica za jezik: Ivana Lovrić Jović
Dizajn vizualnih materijala: Davorin Erceg
 
Igraju:
Vlaho: Darija Mikulandra Žanetić
Miho: Tajana Martić
Dživo Pešica: Jelica Čučević
Stanac: Ante Tonći Đurković
Koza: Aida Machiedo
Vile: Barbara Lončarić Lučić, Marija Hrtica, Marinka Metković, Jelena Maržić
Maskar: Petar Puljić
 
 

25. travanj 2024 11:28