StoryEditorOCM
KulturaNA TARACI UMJETNIČKE GALERIJE DUBROVNIK

Koncert u spomen 450. obljetnice smrti velikog dum Marina

Piše PSD.
3. svibnja 2017. - 02:11

U organizaciji Umjetničke galerije Dubrovnik, Doma Marina Držića i Dubrovačkog simfonijskog orkestra održan je koncert pod nazivom "In memoriam - 450 godina smrti Marina Držića". Kao što sam naslov govori, povod događaju bila je 450. obljetnica smrti najvećeg dubrovačkog, ali i hrvatskog komediografa. 

Tako su na taraci palače Banac nastupili: Gudački komorni ansambl DSO-a pod ravnanjem Đela Jusića, ansambl Plazarius te klapa Kaše, a izvedena je i prigodna, kako renesansna glazba iz Držićevog vremena, tako i glazba iz mjuzikala rađenih prema Držićevim djelima kao što su „Dundo Maroje“, „Dan od amora“, scenska glazba iz „Hekube“ i druga.

Literarno-pjesnički doprinos večeri priredio je akademik Luko Paljetak koji je čitao stihove posvećene Vidri pa su se tako, između ostalog, mogli čuti riječi iz pera Mavra Vetranovića, Jakše Fiamenga, Predraga "Pređa" Vušovića te samoga Paljetka.

Sve skupa, bio je to još jedan doprinos obilježavanju 450. obljetnice smrti Marina Držića (1508. - 1567.) koji je, uz to, bio i plod suradnje triju kulturnih ustanova. bLu


 


 

 

19. travanj 2024 04:13