StoryEditorOCM
KulturaDUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE

Recital Aljoše Jurinića u crkvi Male braće

Piše PSD.
19. travnja 2017. - 23:57

Nakon što je jedan od najboljih hrvatskih pijanista, Aljoša Jurinić, 18. travnja nastupio s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom u crkvi Male braće, večeras je, ponovno na istom mjestu, recitalom pokazao svoje sviračko umijeće. U sklopu Dubrovačkog glazbenog proljeća izveo je djela Beethovena, Chopina, Dormana te Liszta. 

Jurinić je, naime, pobjednik uglednog pijanističkog natjecanja Robert Schumann, finalist 17. Međunarodnog pijanističkog natjecanja Fryderyk Chopin u Varšavi, pobjednik 3. Međunarodnog pijanističkog natjecanja Encore! Shura Cherkassky u Milanu,  4. Međunarodnog pijanističkog natjecanja Luciano Luciani u Cosenzi, 5. međunarodnog pijanističkom natjecanju u Massarosi 2014 godine i brojnih drugih međunarodnih natjecanja. Također, Aljoša je dobitnik i svih vodećih nagrada za mlade glazbenike u Hrvatskoj, uključujući godišnju nagradu Vladimir Nazor za 2015. godinu, čime je postao najmlađi dobitnik te nagrade u povijesti.

Zanimljivo je kako je lani imao svoj prvi nastup na Dubrovačkim ljetnim igrama tako da ga je imala prilike čuti i festivalska publika.

25. travanj 2024 02:03