StoryEditorOCM
KulturaI PRIJE NEGO JE KOMUNALNO REDARSTVO IZDALO NALOG

Sa Straduna uklonjeno ruglo od monitora

20. ožujka 2017. - 13:43

Danas je dubrovačko gradsko Komunalno redarstvo utvrdilo kako je TV- monitor, odnosno reklamni uređaj s elektronskim prikazom slike na Stradunu postavljen samoinicijativno i protupravno. U međuvremenu, dok je Komunalno redarstvo pristupilo obradi predmeta i izradi Naloga za uklanjanje, monitor je uklonjen. 

Prema izvješču iz gradske uprave, člankom 60. Pravilnika o reklamiranju Grada Dubrovnika propisano da se u povijesnoj jezgri mogu postavljati samo neosvijetljene, samostojeće i prenosive reklamne vitrine tradicijskog izgleda i boje, u koje se plakati i predmeti oglašavanja ulažu unutar metalne vitrine, ostakljene s prednje strane, a služe isključivo za oglašavanje kulturnih događaja.

Na isti je način propisano da se reklamni uređaji s elektronskim prikazom slike mogu postavljati samo za vrijeme značajnih kulturnih i ostalih manifestacija te u sponzorske svrhe, a uz odobrenje nadležnog Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo. No, Komunalno redarstvo u ovom slučaju nije izdalo spomenuto odobrenje. Ukazujući na ovaj primjer, iz gradske uprave naglašavaju kako će svaki sličan novi pokušaj nezakonitog i neodobrenog reklamiranja rezulturati promptnim izdavanjem Naloga o uklanjanju.

Inače, postavljeni monitor je pobudio burne reakcije mnogih sugrađana. Studenti medija su na društvenim mrežama ukazali kako je zanimjivo da nitko ne spominje ime "dovitljvog" vlasnik stana ili apartmana na Stradunu koji je odlučio kućni proračun poboljšati iznajmljivanjem "reklamnog punkta".

20. travanj 2024 10:08