StoryEditorOCM
KulturaDO KRAJA OŽUJKA

Još četiri predstave "Skupa"

14. ožujka 2017. - 10:51

Hit komedija najvećeg hrvatskog komediografa Marina Držića, "Skup", u režiji Ivice Kunčevića na programu je Kazališta Marina Držića 18., 19., 30. i 31. ožujka.
Tako će svi zainteresirani ljubittelji kazališta imati prilike pogledati predstavu koja je na dubrovačkim daskama koja život znače premijeru imala 20. siječnja ove godine. Unatoč učestalom prikazivanju, mnogi sugrađani još uvijek traže kartu više za predstavu najvećeg dubrovačkog komediografa. O "Skupu" su zapisane brojne kritike i eseji, a Njarnjas družina uvijek iznova uveseljava i baštini duh Dubrovnika. Stari Skup od novca ne vidi ni Grad ni svoje, ni prošlost ni budućnost, baš ništa!

U zanesenosti i zasljepljenosti dogodit će se mnoge smiješne i neočekivane situacije, a u predstavi igraju: Branimir Vidić Flika, Zijad Gračić, Edi Jertec, Izmira Brautović, Nika Burđelez, Hrvoje Sebastijan, Boris Matić, Mirej Stanić, Bojan Beribaka, Toni Kukuljica, Petar Puljić, Ivan Perić i Franjo Gadžić.

Osim spomenutih izvedbi Skupa, 24. i 25. ožujka na repertoaru kazališta bit će još jedna komedija: "Švedska šibica" koju je prema tekstu A.P. Čehovau režirao ruski redatelj Denis Azarov.

24. travanj 2024 20:19