StoryEditorOCM
KulturaNAKON TEŠKE OPERACIJE

Najteža bitka Ljubiše Samardžića

7. ožujka 2017. - 09:01

Poznati glumac Ljubiša Samardžić (80) trenutačno vodi životnu bitku nakon što je u prosincu prošle godine iznenada morao na tešku i zahtijkevnu neurokiruršku operaciju. Oporavak poznatog Smokija kako su ga prozvali kolege- glumci, traje već mjesecima a uz boilesničku postelju s njim je najčešče njegova supruga Mira s kojom je u braku duže od 50 godina.

Legendarni glumac se može pohvaliti sa skoro 60 godina dugom glumačkom karijerom tijekom koje je osvojio nagrade s brojnih filmskih festivala. Mnogi ga se sjećaju iz filmova kao štio su Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja, Diverzanti, Bitka na Neretvi, Specijalno vaspitanje, Jutro, Orlovi rano lete, Valter brani Sarajevo...Posebno je dojmljiv bio u jednoj od prvih ali i najboljih hrvatskih TV- serija "Kuda idu divlje svinje".
Samardžić je prije nekoliko godina postao i naš sugrađanin i od tada tradicionalno ljetuje u Dubrovniku. Nerijetko je s prepoznatljivim bijelim šeširom šetao Stradunom sa suprugom. Posljednja dva ljeta postao je prepoznatljiv s kolicima u kojima je po Stradunu vozio najmlađu unučicu Ines. Nerijetko, poznanicima i prijateljima s žarom u očima se hvalio kako je unučica njegovo 'najveće veselje'.

O svojoj je mladosti sa sjetom pričao:- Odrastao sam u poštenoj rudarskoj obitelji. Rano sam ostao bez oca i divio se majci koja je troje djece izvela na put s mizernom rudarskom penzijom. Iz takvog djetinjstva shvatio sam da sirotinja nije najstrašnija stvar koja ti se može dogoditi u životu.
 

20. travanj 2024 11:00