Vijesti Kultura

DVANAEST SUDIONIKA

Započeo Međunarodni seminar orkestralnog dirigiranja u DSO-u

DVANAEST SUDIONIKA

Međunarodni seminar orkestralnog dirigiranja kojeg organiziraju Dubrovački simfonijski orkestar i Koncertna direkcija Zagreb u suradnji s Fondom Lovro & Lilly Matačić, započeo je u ponedjeljak 13. veljače u prostoru Slanice. Seminar je namijenjen mladim i talentiranim dirigentima koji žele usavršavati svoje dirigentske vještine.

Ovogodišnji seminar u trajanju od šest dana vodit će priznati britanski dirigent i profesor dirigiranja Colin Metters. Godine 1983. osnovao je prestižni studij dirigiranja na Kraljevskoj glazbenoj akademiji u Londonu koji je s vremenom postao jedan od vodećih u svijetu. Colin Metters uživa međunarodni ugled vrsnog pedagoga te danas održava majstorske tečajeve u Njemačkoj, Poljskoj, Finskoj, Australiji, Venezueli, Vijetnamu, Kini i SAD-u.

Ovo je druga godina da se ovakav seminar održava u Dubrovniku, a sudjeluje maksimalan broj polaznika. Između dvanaest sudionika, petoro ih je iz Hrvatske, dvoje iz Velike Britanije, dvoje iz Srbije te po jedan iz Poljske, Francuske i SAD-a.
Na seminarskom programu izvode se djela F. B. Mendelssohna, B. Brittena i W. A. Mozarta, a završni koncert seminara na kojem će publika imati priliku vidjeti stečena znanja sudionika seminara, održat će se 18. veljače u crkvi Male braće. Početak koncerta je u 20 sati, a ulaz je besplatan.
 

Naslovnica Kultura

Najčitanije

'DRŽIĆEV SKUP' Tko je sve bio na premijeri?

'DRŽIĆEV SKUP' Tko je sve bio na premijeri?
Na Velikoj sceni Kazališta Marina Držića sinoć je  premijerno  izvedena predstava "Skup" u režiji Ivice Kunčević...
'DRŽIĆEV SKUP' Tko je sve bio na premijeri?

Najnovije