StoryEditorOCM
KulturaDVANAEST SUDIONIKA

<strong>Započeo Međunarodni seminar orkestralnog dirigiranja u DSO-u</strong>

Piše PSD.
14. veljače 2017. - 15:51

Međunarodni seminar orkestralnog dirigiranja kojeg organiziraju Dubrovački simfonijski orkestar i Koncertna direkcija Zagreb u suradnji s Fondom Lovro & Lilly Matačić, započeo je u ponedjeljak 13. veljače u prostoru Slanice. Seminar je namijenjen mladim i talentiranim dirigentima koji žele usavršavati svoje dirigentske vještine.

Ovogodišnji seminar u trajanju od šest dana vodit će priznati britanski dirigent i profesor dirigiranja Colin Metters. Godine 1983. osnovao je prestižni studij dirigiranja na Kraljevskoj glazbenoj akademiji u Londonu koji je s vremenom postao jedan od vodećih u svijetu. Colin Metters uživa međunarodni ugled vrsnog pedagoga te danas održava majstorske tečajeve u Njemačkoj, Poljskoj, Finskoj, Australiji, Venezueli, Vijetnamu, Kini i SAD-u.

Ovo je druga godina da se ovakav seminar održava u Dubrovniku, a sudjeluje maksimalan broj polaznika. Između dvanaest sudionika, petoro ih je iz Hrvatske, dvoje iz Velike Britanije, dvoje iz Srbije te po jedan iz Poljske, Francuske i SAD-a.
Na seminarskom programu izvode se djela F. B. Mendelssohna, B. Brittena i W. A. Mozarta, a završni koncert seminara na kojem će publika imati priliku vidjeti stečena znanja sudionika seminara, održat će se 18. veljače u crkvi Male braće. Početak koncerta je u 20 sati, a ulaz je besplatan.
 

15. travanj 2024 15:42