StoryEditorOCM
KulturaPALAČA SPONZA

Otvorena izložba 'Kroz dječje oči'

14. siječnja 2017. - 21:58

'Kroz dječje oči' naziv je izložbe keramike, auotri koje su djeca s poteškoćama u razvoju. Izložba je večeras otvorena u palači Sponza, a izložena su djela nastala tijekom dva ciklusa radionice koja se na Sveučilištu u Dubrovniku održavala od listopada 2015. do travnja 2016. godine.

Tijekom trajanja radionice djeca su dolazila jedanput tjedno te radila različite predmete od gline i keramike. Upravo su kroz rad s keramikom mališani poticani na otkrivanje i razvijanje vlastitih sklonosti i sposobnosti. Recimo ovom prigodom da su organizatori radionice akademska umjetnica i docentica Kristina Kojan Goluža i magistra psihologije Tena Erceg, a tijekom radionice surađivale su s edukatoricom - rehabilitatoricom Anitom Šimović.

Doprinos i potporu višemjesečnoj radionici pružila je magistrica umjetnosti Romana Manenica a uz djecu su tijekom trajanja radionice nazočili logopedinja Ljerka Anđelković, defektologinja Eva Janet Maltarić - Spajić, radna terapeutica Magdalena Šurković i socijalna pedagoginja Daniela Lonac te njihovi roditelji, ali i učiteljice iz Osnovne škole Marina Držića.

Organizaciju radionice je s donacijom od 40.000 kuna poduprla i humanitarna zaklada Adris a tim je novcem kupljena peć za keramiku, dok je dubrovačko Sveučilište osiguralo materijal od kojeg su djeca načinila izložena umjetnička djela. Također, izložbu su financijski podržali i Studentski centar Dubrovnik te Embassy Films Croatia.

19. travanj 2024 11:45