StoryEditorOCM
KulturaVIDIM TE

Tata Slaven predstavio knjigu o ljubavi

Piše PSD.
5. siječnja 2017. - 09:48

Slaven Vujić, u javnosti poznatiji kao tata Slaven, predstavio je dubrovačkoj publici knjigu “Vidim te” u srijedu, 4. siječnja, u Čitaonici Narodne knjižnice Grad. Autor u knjizi progovara o putu spoznaje i potpune promjene načina života kako bi svome petogodišnjem sinu Vitu, koji ima senzorni poremećaj iz spektra autizma, omogućio kvalitetniji život.

Govoreći o knjizi autor je iskatknuo kako “Ovo nije još jedna knjiga o autizmu. U njoj nećete pronaći nijedno rješenje, nijedan zaključak. Ovu knjigu nije napisao književnik ili vrli autor, već istina i život. Knjiga je teška, a takva je bila i istina – teška. “

“Vidim te” je knjiga o putu jednog tate koji se penje ljestvama autizma do spoznaje ljubavi prema životu, a posebno prema djeci i mladima s teškoćama u razvoju. To je ujedno i teološka knjiga, koja o Bogu svjedoči kroz misli i djela običnog pojedinca. Autor naglašava kako je ovu knjigu pisao život te da je ona zasigurno trag u vremenu. Također napominje kako je ljubav sve te je potsjetio na Ivanovu poslanicu “Jer takva je poruka bila u početku – da volimo jedni druge (Ivanova, 3, 11).”

Moderatorica programa bila je Nila Miličić Vukosavić, ulomke iz knjige čitao je Mislav Ćimić dok je ženski sastav Divona pod vodstvom Maje Marušić pjesmom upotpunio književnu promociju u Dubrovačkim knjižnicama.
______________________

23. travanj 2024 23:35