StoryEditorOCM
KulturaMLADI NA DJELU

Aviomodelari u "završnoj fazi"

19. prosinca 2016. - 11:06

Desetak polaznika radionice Zrakoplovnog modelarstva u organizaciji Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko- neretvanske županije, ovog će tjedna završnim bojanjem već načinjenih modela dovršiti svoje plastične aviomodele.
Polaznici su iz svih gradskih osnovnih škola i uzrasta su 10- 14 godina. Među onima koji su se posebno iskazali u ovom obliku modelarstva izuzetan su interes za radionicu, kako donajemo, iskazali osnovnoškolci iz Orašca. Voditelj radionice je Mario Raguž, inače autor brojnih knjiga o aviomodelarstvu i zrakoplovstvu a završno pituravanje modela je finale prve iz serije od planiranih pet radionica u organizaciji Zajednice tehničke kulture.
Od organizatora doznajemo da su učenici ispunili sva očekivanja voditelja, a znatnim dijelom ih i premašili. Voditelj naglašava kako su se pojedini polaznici istaknuli velikim talentom u ovom području te predstavljaju i poticaj mentorima i organizatorima za nastavak planiranih radionca, a optimistično najavljuju kako uopće ne sumnjaju da će modelarstvo u našoj sredini ponovno zaživjeti kao 1950-ih godina u bivšem u Aeroklubu Dubrovnik.

23. travanj 2024 10:40