StoryEditorOCM
KulturaODRŽAN TEMATSKI PUB- KVIZ

Najuspješniji tim Panterei

16. prosinca 2016. - 18:02

Održavanjem tematskog  „Pub kviza“ za srednjoškolce u u Čitaonici Narodne knjižnice Grad 15. prosinca je završena realizacija projekta „Kreativno znanje“ za ovu godinu. Centralna tema kviza bila je posvećena crkvicama u Gradu, a natjecatelji su pokazali i znanje u kategorijama opće kulture, umjetnosti, povijesti i zemljopisa. Najuspješniji je bio tim “Pantarei” iz Biskupijske klasiče gimnazije Ruđera Boškovića.   
 
Kao pripremu za ovo kviz-natjecanje povjesničar umjetnosti Ivan Viđen je održao stručno vodstvo po gradskim crkvama za sve sudionike kviza u kojem su sudjelovala dva tima iz Biskupijske klasiče gimnazije Ruđera Boškovića te po jedan iz Gimnazije Dubrovnik, Ekonomske i trgovačke škole te Umjetničke škole Luke Sorkočevića.
 
Inače, „Kreativno znanje“ je zajednički projekt Udruge za razvoj civilnog društva Bonsai i Dubrovačkih knjižnica u sklopu kojeg su tijekom ove godine organizirani tematski kvizovi za srednjoškolce te radionice za osnovnoškolce i predavanje o volonterstvu. Cilj projekta je promicanje znanja, knjige i kulture čitanja ali i poticanje kreativnosti kod mladih te razvoj volonterstva. Izvrstan odaziv najbolje govori o uspješnosti programa a recimo i to da je medijski partner projekta bio Studentski radio Sveučilišta u Dubrovniku – UNIDU.

25. travanj 2024 15:14