StoryEditorOCM
KulturaKONCERT U KATEDRALI

PRAIZVEDBE I BAŠTINA Glazbena radionica Sorgo obilježila 15 godina djelovanja

Piše DV
3. prosinca 2016. - 10:41

Glazbena radionica Sorgo sinoćnjim je koncertom u Dubrovačkoj katedrali obilježila 15 godina uspješnog djelovanja na povezivanju glazbene baštine i afirmaciji suvremenog stvaralaštva.

Program obljetničkog koncerta u Katedrali objedinio je sve one elemente s kojima se Glazbena radionica Sorgo bavila, od djela Luke Sorkočevića do opusa Borisa Papandopula. Praizvedeno je i djelo mladog dubrovačkog skladatelja Ivana Končića koje je uz Dubrovački simfonijski orkestar izvela operna diva Dunja Vejzović. Upriličena je i praizvedba djela dubrovačkog skladatelja glazbene baštine Tomassa Restija koju je izvela sopranistica Sara Žuvela. Izvedeno je i djelo Frana Đurovića, a sve pod dirigentskom palicom maestra Mladena Tarbuka.

Glazbena radionica Sorgo nastala je s namjerom da oživi zaboravljenu glazbu iz arhiva Dubrovnika, istražuje notne zapise i provocira nove načine izvođačke prakse i autorskog suvremenog rada. Ideja vodilja umjetnika bilo je buđenje svijesti o dubrovačkoj baštini i njezinu predstavljanju kulturnoj sceni Grada.
 

26. travanj 2024 02:22