StoryEditorOCM
KulturaFILOZOFI PRED HOTELOM ODISEJ

MLJET Dođite u Pomenu, večeras je predstava

Piše DV Foto: NP Mljet
20. listopada 2016. - 17:09

Javna ustanova „Nacionalni park Mljet“, Turistička zajednica općine Mljet i Općina Mljet u suradnji s Anton Podbevšek Teatrom iz Novog Mesta u Sloveniji organiziraju predstavu naziva „VRIJEME JE DIJETE KOJE SE IGRA KAMENČIĆIMA: VLAST JE DJETETOVA“ s potpisom redatelja Matjaž Bergera. Predstava će se održati večeras, 19. listopada i sutra, 20.listopada u Pomeni na rivi ispred Hotela Odisej s početkom u 19 sati.
Predstava ima za cilj uvesti mlađu populaciju u tajne filozofije dvaju važnih predsokratovaca, te istodobno kroz načelo igre, baletnih aksioma i istraživanja  pokrenuti otvorenost duha.
Istraživanje razvija dvije vrste strukture pokreta: baletnu i »apstraktnu« (od svakodnevne do asketske, gotovo u obliku tjelovježbe, repetitivnosti, zamrznutih slika). Obojici mislilaca pripadaju po dvije balerine; uvjetno rečeno, autori izmišljaju Heraklitovo i Zenonovo kretanje.
Nastupaju:Ana Pandur Predin, Pavle Ravnohrib, teBaletne plesačice Konzervatorija za glazbu i balet Ljubljana Lana Voljč, Lara Matea Ivančič, Larisa Počič i Maryia Kavaliova. Koncept i režiju potpisuje Matjaž Berger, a koreografiju Ana Pandur Predin.

 

19. travanj 2024 21:23