StoryEditorOCM
Hrvatska i svijet'SUŽAVA SE PROSTOR ZA IDEJE'

Vlaho Orepić istupio iz Kluba zastupnika Mosta

Piše jutarnji.hr
12. prosinca 2017. - 14:02

Bivši ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić u Saboru se obratio novinarima, prenosi jutarnji.hr.

Orepić je rekao da se sužavaju prostor i mehanizmi za realizaciju same ideje Mosta. "Zbog toga sam odlučio istupiti iz Kluba zastupnika Mosta", rekao je Orepić, objavio je N1 a prenosi jutarnji.hr.

"Već duže vrijeme nastojim potaknuti, istaknuti na unutarnju organizaciju i djelovanje na terenu. Iscrpio sam sve mogućnosti za to. Naše društvo nalazi se u iznimno složenim i zahtjevnim okolnostima, smatram da nepotrebna konfliknta politika nema prostora ni vrijeme i treba je zamijeniti jednom jasnom, korisnom, životnom politikom", rekao je Orepić.

"Istupio sam zato što ideju Mosta želim potkrijepiti idejama koje će biti bitne cijelom društvu, a ne samo dijelu njega. To podrazumijeva okupljanje stručnih, samoostvarenih ljudi, koji će objektivno moći ostvariti te ciljeve. Nastojat ću u Saboru biti glas takvih samoostvarenih ljudi, koji nisu ideološki opterećeni, kako onih u Mostu, tako onih izvan njega. Nastojat ću politiku kao sredstvo vratiti narodu i izvesti iz lokalnih okvira. Moje političko djelovanje bit će usmjereno postizanju jedne pristojne uljuđene, uređene, građanske Hrvatske", rekao je Orepić.

18. travanj 2024 03:52