StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetOBARANJE REKORDA NJIMA JE SVAKODNEVICA

2017. najuspješnija za ZL Dubrovnik: Sve je moguće uz ovako dobro uigrani tim

Piše DV foto: Željko Tutnjević
8. prosinca 2017. - 22:04

"Ovo je najbolja i najuspješnija godina u povijesti dubrovačke zračne luke, ali je bila i najizazovnija i najzahtijevnija. Putnici i građevinski strojevi bili su nam istodobno na stajankama. Putnički terminal otvoren je u svibnju, i sad je već integriran, a ove smo godine oborili sve rekorde, probili smo granicu od 2 milijuna, a do kraja godine brojka će biti 2,3 milijuna putnika - izjavio je na današnjem svečanom događaju u zračnoj luci Dubrovnik direktor Roko Tolić. Konferencija za novinare, dodjele zahvalnica zaposlenicima i domjenak završetak su fantastične 2017. godine, a osvrnuo se i na činjenicu da svi pitaju ostaje li na čelu Zračne luke Tolić je rekao se 'ta utakmica još igra', no da je dovoljno pogledati uspjeh Zračne luke i cijelog dobro uigranog tima kojem je na čelu već devet godina.
Na takozvano zračnoj strani, gdje je za 1500 metara skraćena poletno-slijetna staza započeli su infrastrukturni radovi, kako bi se postigao novi cilj - obaranje i ovih rekorda. Ključ uspjeha Zračne luke je sigurnost, dodao je Tolić, ali i položaj na 'tromeđi', a dodao je i odličnu povezanost kroz cijelu godinu, ne samo u sedam 'turističkih' mjeseci. Najavljena su i nova povezivanja, poput FlyDubaija, zatim avioprijevoznici za Poljsku, a vraćaju se i Slovenci s letom za Ljubljanu. Pored toga spomenuo je, od 70-ak kompanija s kojima je ZL povezana, britanski prijevoznici za London, Turkish airlines prema istoku, Vueling za Rim i Barcelonu te povezanost domaćeg avioprijevoznika s velikim čvorištem Frankfurtom. Slijedi prilagodba schengenskom režimu, pa je bio slobodan najaviti i gužve jer će se, baš kao i na ostalim granicama ovog ljeta, skenirati svaki dokument, no to ne vidi kao veću prepreku, obzirom da su tijekom sezone svakako gužve, pogotovo ako se promisli o brojci koja je ove godine prošla kroz dubrovačku zračnu luku.
Uručene su i zahvalnice umirovljenicima koji su svoj radni vijek odradili u Zračnoj luci, zahvaljujući se i njima, ali i cijeloj ekipi zaposlenika bez koje ovakvi fantastični rezultati ne bi bili mogući. 

24. travanj 2024 20:00