Vijesti Hrvatska i svijet

HAAG

Praljak popio otrov nakon što mu je potvrđena presuda?!

HAAG

"Slobodan Praljak nije ratni zločinac. S prijezirom odbacujem vašu presud", rekao je Slobodan Praljak nakon izricanja presude u Haagu, a potom podigao malu čašicu i nešto popio.

Prevoditeljica je rekla da je Praljak izjavio "da je popio otrov".

 - Odvjetnici su viknuli sa se prekine čitanje jer im je on rekao da je popio otrov. Sudac je zabranio da se iznese čaša iz koje je Praljak pio - piše jutarnji.hr.

Praljku je potvrđena presuda od 20 godina. Jednako tako, presuda od 25 godina zatvora potvrđena je Jadranku Prliću i 20 godina Brunu Stojiću.

Slobodan Praljak rođen je u Čapljini 2. siječnja 1945. Umirovljeni je general pukovnik Hrvatske vojske i Hrvatskog vijeća obrane, bio je predstavnik Ministarstva obrane RH u Hrvatskoj Republici Herceg-Bosni i Hrvatskom vijeću obrane te načelnik Glavnog stožera Hrvatskog vijeća obrane tijekom 1993. godine.

Praljak je 1970. diplomirao na Fakultetu elektrotehnike u Zagrebu, potom 1971. filozofiju i sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a godinu kasnije režiju na Akademiji za kazalište, film i televiziju u Zagrebu.

Naslovnica Hrvatska i svijet

Najčitanije

Vozio vepra na prtljažniku

Vozio vepra na prtljažniku
Na benzinskoj stanici u Neumu neobičan prizor - pravi pravcati vepar na prtljažniku starog mercedesa. Očito da z...
Vozio vepra na prtljažniku

Najnovije

SKUPŠTINA Musladin nakon Medakovića

SKUPŠTINA Musladin nakon Medakovića
Na Skupštini Atletskog kluba Dubrovnik, koja je održana u Sportskoj dvorani u Gospinom polju, nakon što su usvoj...
SKUPŠTINA Musladin nakon Medakovića