StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetOD 17. DO 19. STUDENOG

Skup speleologa prvi put u nas

Piše DV
10. studenog 2017. - 14:24

Jedna zanimljivost za onaj tamo vikend. Skup Speleologa Hrvatske u organizaciji Speleo odsjeka HPD Sniježnica, ove godine se prvi put održava u našoj županiji. Dom kulture u Čilipima od 17. do 19. studenog postat će središte speleološke zajednice Hrvatske, a prema najavama, na skupu će se okupiti gotovo 300 sudionika iz cijele zemlje. Osim domaćih, skupu će prisustvovati speleolozi iz BiH, Crne Gore i Italije, čime će ovaj događaj dobiti i međunarodni karakter.
Skup speleologa Hrvatske najveće je godišnje okupljanje speleologa iz naše zemlje, na kojem se prezentiraju rezultati aktualnih speleoloških istraživanja i obrađuju stručni aspekti speleološke djelatnosti.
Glavni cilj ove manifestacije je okupljanje speleologa, znanstvenika i stručnjaka iz Hrvatske i susjednih zemalja u svrhu razmjene novih dostignuća u speleologiji kao sve popularnijoj sportskoj, tehničkoj i znanstvenoj disciplini.
Namjera je u što većoj mjeri utjecati na razinu svijesti lokalne i šire javnosti o osjetljivim krškim područjima Dubrovačko-neretvanske županije, potrebi očuvanja i zaštite podzemnih voda i speleoloških objekata u kršu, sa svim vrijednim značajkama – geološkim, geomorfološkim, biološkim te sveukupnim ekološkim značajkama podzemnih staništa.
Program predavanja počinje u subotu 18. studenog od 9 sati, a osim brojnih stručnih predavanja, sudionici i posjetitelji će moći uživati u spektakularnim speleo fotografijama, filmovima i publikacijama predavača i izlagača.
Više o predavačima i temama predavanja možete potražiti na službenoj stranici skupa http://skupspeleologa2017.simplesite.com/433582457
ili na Facebook stranici Skup Speleologa Hrvatske, Dubrovnik-Konavle 2017.
 

18. travanj 2024 10:20