StoryEditorOCM
DubrovnikTAMO JOŠ POSTOJE KOLEKTIVNI UGOVOR I NAGRADE ZA NATPROSJEČNE

Ima posla u gradskoj upravi! Zapošljava se čak 21 osoba, najviše na neodređeno vrijeme

Piše Silvia Rudinović
9. studenog 2017. - 14:28

Grad Dubrovnik objavio je natječaje za čak 16 radnih mjesta na neodređeno vrijeme u gradskoj upravi i za jedan vježbenički staž.

U Narodnim novinama, objavljeni su oglasi za radna mjesta u Upravnom odjelu za izgradnju i upravljanje projektima od pravnika do arhiteka, a u ovom odjelu otvara se prilika i za jednogodišnji vježbenički staž. Upravni odjel za promet traži pravnika, poslovnog tajnika, te tri prometna redara.

Novi odjel za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju nudi poslove: savjetnik za planiranje i izvršenje proračuna, te viši stručni suradnik I i viši stručni suradnik II za europske fondove, a za ova dva mjesta mogu konkurirati mnogi: magistar međunarodnih odnosa i diplomacije, novinarstva ili odnosa s javnostima, pravnik, politolog ili ekonomist s fakultetskom diplomom.

U Upravni odjel za gospodarenje gradskom imovinom zapošljava dvoje, a u gradonačelnikov ured bit će zaposlen viši stručni suradnik I - informacijske i komunikacijske, ekonomske, računalne ili elektrotehničke struke, potom savjetnik za nabavu, i kuharica kave.

Osim toga, na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje oglašena su radna mjesta na određeno vrijeme: administrativni referent,  viši stručni suradnik II za promidžbu, voditelj umjetničkog programa i glavni koordinator programa, sve u Upravni odjel za kulturu i baštinu Grada Dubrovnika za potrebe projekta „Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika“.

Uzimajući u obzir sistematizaciju radnih mjesta i pripadajuće koeficijente, kave-kuharica s 10 godina staža ima gotovo šest tisuća kuna bruto plaću. Informatičar s opisom poslova: „osposobljavanje kompjutera i sve dodatne opreme za rad te pružanje podrške službenicima pri korištenju istih; poslovi pripreme, kontrole i distribucije potrebne za djelovanje informatičkog sustava; održavanje sve informatičke opreme i redovita kontrola; drugi poslovi po nalogu voditelja odsjeka i pročelnika“, sa statusom višeg savjetnika imat će najmanje 13.037 kuna bruto plaće mjesečno, bez dana ranog staža. Na taj se iznos dodaju staž i ostali dodaci i beneficije zahvaljujući kojima je Grad Dubrovnik poznat kao poslodavac „široke ruke“.

Ako niste znali, u administraciji postoji nešto što se zove Pravilnik o kriterijima za utvrđivanje natprosječnih rezultata u radu i načinu isplate dodatka za uspješnost u radu, a natprosječni su, biva, češća pojava. Ima od toga i šest godina da je jednom pročelniku u Gradu Dubrovniku isplaćeno više od 33 tisuće kuna za odličan rad i povećan opseg poslova. Lani je, primjerice, 15 djelatnika gradske uprave nagrađeno s ukupno 95.302 kune proračunskog novca. Prije pet godina, također u mandatu Andra Vlahušića, zaposlenici su nagrađeni s čak 318 tisuća kuna za iznadprosječan rad.

26. travanj 2024 01:37