StoryEditorOCM
DubrovnikPREDSJEDNICA OBILAZI ŽUPANIJU

Predsjednica Republike u posjetu Lastovu, Mljetu i Šipanu

Piše PSD.
27. listopada 2017. - 17:01

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović trećeg dana boravka u Dubrovačko-neretvanskoj županiji gdje je privremeno preselila svoj Ured obilazi Lastovo, Mljet i Šipan. 
Na Lastovu se sastala s predstavnicima lokalnih vlasti, koji su je upoznali s problemima života na tom udaljenom otoku - poput trajektnih veza, te rješavanjem pitanja bivše vojne imovine. Posjetila je i školu "Braća Glumac" koju pohađa 48 učenika svih razreda. I ovom  prigodom istaknuto je da treba učiniti više kako bi se mlade zadržalo na otoku.
Na otoku Mljetu predsjednica će se sastati s predstavnicima općine Pomena, a razgovarat će o problemu vodoopskrbe otoka Mljeta. Obići će i područnu školu Ivan Gundulić na Otoku Šipanu. 
Kolinda Grabar Kitarović potom će u Dubrovniku, u Kneževu dvoru, nazočiti na programu obilježavanja 450. obljetnice smrti Marina Držića, 230 godina Ruđera Boškovića i 500 godina Nikole Božidarevića te obilježavanje 90 godina Dubrovačke gimnazije Knežev dvor. Previđen je i posjet ljekarni "Male braće" prigodom 700. obljetnice.

19. travanj 2024 05:13