StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPRIVREMENA ADRESA - JUG

Predsjednica seli Ured s Pantovčaka u Grad

Piše DV
22. listopada 2017. - 22:32

Već od sutra predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović kreće s privremenim preseljenjem svog Ureda u Dubrovnik i Dubrovačko-neretansku županiju.

- U ovom trenutku njezin odlazak na sam jug Hrvatske smatram dobrodošlim i dugoplaniranim. Siguran sam i da će u momentima vezanim uz obljetnice iz Domovinskog rata njezina prisutnost u Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanskoj županiji biti korisna - komentirao je za HRT premijer Andrej Plenković izmještanje predsjedničina Ureda s Pantovčaka na krajnji jug.

Predsjednik Vlade ocijenio je kako je praksa preseljenja Ureda pozitivna kako bi se šefica države senzibiliziralaza konkretna pitanja važna za građane, te socijalni i gospodarski razvoj različitih dijelova Hrvatske.

Tijekom boravka u Dubrovniku, Ured predsjednice bit će smješten u zgradi Županije u palači Ranjina, a raspored sastanaka je zgusnut. Prvog dana je tako predviđen posjet Sveučilištu u Dubrovniku, a uslijedit će i sastanak s malostonskim školjkarima, te razgovori o Pelješkom mostu. Na rasporedu je i obilazak Neretve. Petak je rezerviran za posjet otocima Mljetu i Lastovu, dok će završni dan boravka na krajnjem predsjednica provesti na svečanom obilježavanju 25. godišnjice deblokade Dubrovnika.

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković čelnicu države planira upoznati s brojnim problemima ovog dijela Lijepe naše, poput zračnih veza sa Zagrebom avioprijevoznika Croatia Airlinesa ili poteškoća s naplatom koncesije za žičaru s Excelsa nekretninama.

26. travanj 2024 18:46