StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetŠTO SE KRIJE IZA PRODAJE VILE IVANA TODORIĆA U DUBROVNIKU?

Mlađi sin vlasnika urušenog koncerna luksuzno zdanje iznenada prodao vjenčanoj kumi

Piše JUTARNJI LIST Foto: HANZA MEDIA, BOOKING
20. listopada 2017. - 13:04

Ivan Todorić, mlađi sin Ivice Todorića, prodao je svoju luksuznu vilu na Pločama, nedaleko od tvrđave Revelin.
Skupocjenu nekretninu mlađi Todorić je prije tri godine dobio na dar od svog oca, a novi vlasnik je Iris Valentić, kći dubrovačkog poduzetnika Srećka Žuneca, prenosi jutarnji.hr pisanje Dulista.

Bolje je reći novi-stari vlasnik, jer je upravo Valentić 2011. godine tu istu vilu prodala Ivici Todoriću koji ju je kasnije darovao sinu Ivanu. Na temelju kupoprodajnog ugovora zahtjev za promjenom vlasništva podnesen je sredinom ožujka ove godine, baš u vrijeme početka krize u Agrokoru, a novo ime vlasnika upisano je prije nekoliko dana.

Što se tiče aktera ove priče, njih ne veže samo kupoprodajni ugovor. Iris Valentić i Ivana Todorića veže i kumstvo jer je Ivan bio vjenčani kum njenom suprug Ivanu Valentiću, sinu nekadašnjeg hrvatskog premijera Nikice Valentića. Što se tiče same vile, nju je 2007. godine kupio i obnovio Srećko Žunec.

Nekretnina, koja ima svojstvo spomenika kulture, bila je u derutnom stanju, a riječ je o obiteljskoj stambenoj zgradi i tada ruševnoj vrtnoj zgradi s pripadajućim zemljištem ukupne površine od 649 ‘kvadrata’. Prije Žunecove kupnje ovaj je spomenik kulture bio je po pravu prvokupa ponuđen Vladi RH, Gradu Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanskoj županiji, no interesa za kupnju nije bilo.

Nakon obnove Žunec je vilu darovao svojoj kćeri, a ona ju je 2011. godine prodala Ivici Todoriću koji ju poslije toga poklonio svom sinu Ivanu. Nije poznato koji su motivi prodaje, ali posljednjih nekoliko dana sve se glasnije spominje i mogućnost kako će ruski Sberbank krenuti u preuzimanje dijela privatne imovine Ivice Todorića i njegove obitelji koja je služila kao jamstvo za posljednji kredit od 100 milijuna eura.

Što se tiče vile, ona je većinom služila kao luksuzni objekt za goste veće platežne moći. Na stranici Booking.coma stoji kako se vila Revelin može unajmiti, a u opisu oglasa piše kako je klimatizirana vila udaljena tek 100 metara od Vrata od Ploča, ulaza u staru gradsku jezgru Dubrovnika, te ima besplatan WiFi, hidromasažnu kadu i terasu s pogledom na more te da je u okviru objekta smješteno besplatno privatno parkiralište. Što se tiče cijene, na stranici stoji kako je za tri noćenja od, recimo, 26. do 29. listopada potrebno izdvojiti 78.860 kuna.

16. travanj 2024 17:44