StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetTRINAEST GODINA UDRUGE SLATKI ŽIVOT

'Nije kraj svijeta, ima puno gorih stvari, brzo se privikneš i nije uopće teško živjeti s tim'

Piše DV
8. listopada 2017. - 19:13

Udruga Slatki život održala je jučer u restoranu Mimoza svoju redovnu izvještajnu Skupštinu udruge, te obilježila trinaest godina postojanja, što se ujedno poklopilo s proslavom Dana neovisnosti i obilježavanjem Dječjeg tjedna, stoji u priopćenju koje potpisuje njihov predsjednik Željko Jaković. 
- U radnom dijelu usvojili smo izvješća za prethodno razdoblje i plan rada za naredno razdoblje. Prezentacijom slika prisjetili smo se svih naših lijepih i radosnih zajedničkih trenutaka provedenih u prethodnih 13 godina. Nakon ugodno provedenog vremena, u restoranu je nastavljena proslava rođendana, a na jelovniku je bila ukusno pripremljena hrana. Proslava i program su trajali do kasnih popodnevnih sati. Djeca su se zajedno sa svojim roditeljima međusobno družila izmjenjujući iskustva u borbi protiv dijabetesa. Ponosni smo na ovo proteklo trinaestogodišnje razdoblje u kojem smo uspjeli nizom akcija ukazati na potrebe naše djece i poboljšati kvalitetu liječenja u Općoj bolnici Dubrovnik - rekao je Jaković. 
Dobrotvorni rad Udruge usmjeren je na podršku i informiranje djece i roditelja, a ukupno broje 124 člana. U Dubrovačko-neretvanskoj županiji postoji 50-tak djece koja boluju od šećerne bolesti, a primjetan je porast broja djece tijekom posljednjih godina. Ako se nastave postojeći trendovi, ova brojka će i dalje rasti. Onima koji se moraju suočiti s tom dijagnozom – djeca poručuju: 'Nije kraj svijeta, ima puno gorih stvari, brzo se privikneš i nije uopće teško s tim živjeti'. Uz terapiju inzulinom, pravilnu prehranu i tjelesnu aktivnost - život, bez obzira na dijabetes, može biti sladak, istaknuo je Željko Jaković. 
 
 

19. travanj 2024 22:52