StoryEditorOCM

Sv. Mihovil, zaštitnik policajaca i vojnika

Piše DV
29. rujna 2017. - 12:55

Vjernici danas slave svetog Mihaela, Mihovila ili Mihajla, zaštitnika policajaca i vojnika. U župnoj crkvi u Lapadu, svečano koncelebrirano misno slavlje bit će u 19 sati, a prethodit će pobožnost sv. Mihajlu u 18 sati i 30 minuta.

Sv. Mihovil slabi se i u Kliševu gdje je svečano koncelebrirano misno slavlje u 11 sati, a predvodi ga don Ivo Zečević, župnik župe Svete Obitelji Nova Mokošica.

Blagdan zaštitnika župe sv. Mihovila proslavit će se i u Vignju, a proslava započinje u 17 sati procesijom s kipom sv. Mihovila u
dvorištu župne crkve u kojoj će, nakon procesije, uslijediti svečano koncelebrirano misno slavlje koje će predvoditi don Josip Barišić, župnik župe sv. Nikole Čilipi.

Povodom Dana policije, ministar Davor Božinović, policajkama i policajcima, djelatnicama i djelatnicima Ministarstva unutarnjih poslova uputio je čestitku.

"Svojom odgovornošću i predanošću kojom ste pristupali svim vašim redovnim, ali i izvanrednim poslovima u požarnoj i poplavnoj sezoni, još ste jednom potvrdili da je policija temelj sigurnosti Hrvatske.
Svakodnevno dokazujete da stanovnici Lijepe naše i njezini gosti, brigu o vlastitoj sigurnosti  s pouzdanjem mogu prepustiti upravo hrvatskoj policiji", poručio im je ministar.

20. travanj 2024 07:23