StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetI OVE GODINE NA STRADUNU

Rekordan broj sudionika obilježavanja Europskog dana jezika u Dubrovniku

Piše PSD.
28. rujna 2017. - 09:43

U okviru aktivnosti svoga informacijskog centra Europe Direct Dubrovnik, Europski dom Dubrovnik četvrti put zaredom organizira obilježavanje Europskog dana jezikâ, 26. rujna.

Zabavno-edukativni program ove se godine održava u četvrtak 28. rujna ispred crkve svetoga Vlaha, a započinje u 10:30 sati. U dvosatnom programu, organiziranom uz potporu Turističke zajednice grada Dubrovnika, sudjeluje više od 170 izvođača svih dobi. Za sudjelovanje su se prijavili učenici osnovnih škola Ivana Gundulića, Lapad i Marina Držića, učenici Gimnazije Dubrovnik, Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića, Umjetničke škole Luke Sorkočevića i Turističke i ugostiteljske škole, studenti RIT Croatia, predstavnici albanskog, mađarskog i talijanskog konzulata, članice i članovi Hrvatsko-ruskog društva „Umjetnost bez granica“, Dubrovačkog kluba stranaca i Europskog doma Dubrovnik.

Na početku programa, kojega vode Lorita Vierda i Mark Thomas, izvođače i publiku pozdravit će Jelka Tepšić, zamjenica gradonačelnika Dubrovnika. Tijekom programa, na štandu ispred Sponze zainteresirani mogu kupiti rabljene knjige na stranim jezicima i dobiti besplatne publikacije o Europskoj uniji i državama čiji konzulati sudjeluju u programu.
Vijeće Europe pokrenulo je obilježavanje Europskog dana jezikâ 2001. godine s ciljem poticanja višejezičnosti i višekulturalnosti u Europi. Kroz različita događanja u svim europskim državama građanima se želi skrenuti pozornost na važnost učenja stranih jezika, u svakoj životnoj dobi, kroz formalno i neformalno obrazovanje, a u svrhu što boljeg međukulturnog razumijevanja.

Napomena: U slučaju lošeg vremena program se prebacuje na četvrtak 5.10. u isto vrijeme.

18. travanj 2024 12:45