StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetDOBROTVORNA ORGANIZACIJA

OD NERETVE DO KONAVALA Libertas Foundation podijelila 11 stipendija učenicima deficitarnih zanimanja

Piše PSD.
21. rujna 2017. - 17:19

U četvrtak, 21.rujna, u 13 sati predstavnici dobrotvorne organizacija Libertas Foundation iz San Pedra, California dodijelili su 11 stipendija učenicima deficitarnih zanimanja te učenicima lošijeg imovnog stanja sa područja Dubrovačko neretvanske županije. Stipendije u iznosu od 1000 USD dodjeljene su za školsku godinu 2017/2018 đacima iz Konavala, Doline Neretve, grada Dubrovnika i Mljeta, za zanimanja: konobar, slastičar, kuhar, elektromehaničar, medicinska sestra te cvjećar.

Libertas Fundation je neprofitna, dobrotvorna organizacija koju su 1991. godine osnovali ljudi porijeklom iz dubrovačkog područja, nastavlja svoju misiju pomaganja i rješavanja problema u starom kraju. Nakon 26 godina postojanja cilj im je uvijek bio i ostao isti, pomoći stari kraj i stvoriti bolje uvjete života za naše ljude, počevši od ciljane humanitarne pomoći u ratnom razdoblju, u hrani, odjeći, lijekovima, medicinskim pomagalima, do obnove domova, obnove crkvi, sve do danas kada su im prioriteti ulaganja u mlade ljude.

Osnovali su stipendijski fond „Ante i Evelyn Mrgudić“, kako bi pomogli stipendirati mlade ljude u deficitarnim zanimanjima kada prilikom odabira kandidata za stipendije, s visokim stupnjem socijalne osjetljivosti biraju djecu iz ruralnih područja pazeći pri tome na materijalno stanje obitelji i/ili biraju djecu koja se školuju za deficitarna zanimanja. Na ovakav način olakšavaju školovanje djece obiteljima, te potiču mlade ljude da završe odabrano školovanje i vrate se u svoje rodno mjesto, kako bi tamo stvarali uvjete za život i budućnost. Kandidati dostavljaju dokumentaciju udruzi DEŠA koja je logistička potpora pripremi i odabiru stipendista.

25. travanj 2024 09:21