StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetMUP O PROZIVKAMA SINDIKATA POLICIJE

Do kraja godine ubrzat ćemo nabavku odora i tehnike

Piše DV
16. rujna 2017. - 16:32

Iz Ministarstva unutarnjih poslova RH ekspresno su odgovorili na prozivke Sindikata policije na račun zastarjele opreme i odora policijskih službenika:

- Prioritet je ovog vodstva Ministarstva unutarnjih poslova, da s novim stručnim suradnicima, uspješno provedu i realiziraju ranije neuspjele postupke javne nabave zbog čega su izvršene i određene kadrovske promjene. Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović se od preuzimanja dužnosti u lipnju ove godine s najužim timom suradnika suočio i uhvatio ukoštac s naslijeđenim stanjem nedovoljne i neadekvatne opremljenosti policijskih službenika i upravo na rješavanje tog pitanja usmjerio sve svoje kadrovske i financijske potencijale. Iako je i ranije bilo prilike za rješavanjem ovog važnog pitanja za hrvatsku policiju, ono nije riješeno na zadovoljavajući način - stoji u MUP-ovu odgovoru sindikalistima.

- U idućih 60 dana, odnosno do kraja tekuće godine će se intenzivirati postupci ugovaranja i realizacije nabave prioritetno po pitanju radne odore, jednako tako i tehnike. Sveobuhvatno i strateški pristupamo svim segmentima nabave i opremanja koji se odnose na potrebe policijskih službenika bilo da se radi o nabavci streljiva, lisica ili drugih dijela odore ili opreme. O svakom napretku u realizaciji tog cilja uskoro ćemo obavijestit javnost i svoje reprezentativne sindikalne partnere, s kojima dijelimo zajednički cilj - obećavaju iz resora Davora Božinovića, odakle su se oglasili nakon što je Sindikat apelirao na dotrajalost opreme i policijskih odora.

Povod za reakciju sindikalista bio je jučerašnji slučaj privođenja osumnjičenog za oružanu pljačku na Gornjem Konalu Damira Katanića koji se u jednom trenutku oteo policajcima i bez lisica pred zgradom dubrovačkog suda počeo prijetiti okupljenim novinarima.

18. travanj 2024 21:22