StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSVJETSKI FORUM POVIJESNIH I KULTURNIH GRADOVA NA KANALIMA

Zamjenik župana i gradonačelnik Korčule posjetili prijateljski grad Yangzhou u Kini

Piše PSD.
14. rujna 2017. - 16:18

Zamjenik župana Joško Cebalo i gradonačelnik Korčule Andrija Fabris sudjelovali su na Svjetskom forumu povijesnih i kulturnih gradova na kanalima, koji se od 7. do 9. rujna održao u kineskom gradu Yangzhou. Forum je održan pod pokroviteljstvom Kineskog nacionalnog komiteta za miroljubivu ekonomsku suradnju, Ureda za vanjske poslove Pokrajinske vlade Jingsua, Gradske vlade Yangzhoua i Svjetske organizacije povijesnih i kulturnih gradova na kanalima.

Tema ovogodišnjeg Foruma, na kojem su sudjelovali gradonačelnici i predstavnici povijesnih i kuturnih gradova na kanalima iz Belgije, Italije, Nizozemske, Egipta, Kanade, Francuske, Tunisa i Kine, bila je ”Nove prilike za kanalske gradove pod inicijativom Jedan pojas jedna cesta”. Poseban naglasak je stavljen na ekološki održive metode uspostavljanja ravnoteže u razvoju turizma i očuvanju kulturno povijesne baštine i prirodnih bogatstava.

Predsjednik Organizacije za suradnju svjetskih povijesnih i kanalskih gradova Zhu Minyang i prijašnji gradonačelnik grada Yangzhoua istaknuli su veliko zadovoljstvo suradnjom između gradova prijatelja Korčule i Yangzhoua. Na svečanom prijemu, kojeg je nakon završetka foruma za naše izaslanstvo organizirao zamjenik gradonačelnika Yanghzoua Yu Ting, razgovaralo se o raznim oblicima promicanja ekonomske, kulturne i turističke suradnje.

20. travanj 2024 00:33