Županija Dubrovnik

PROMJENE U GRUŠKOM ZALJEVU

U Marini Frapa postavljen dvometarski kameni lav, stigao i Pašalić

PROMJENE U GRUŠKOM ZALJEVU

Nakon što su u Marini Frapa Dubrovnik u Gruškom zaljevu osvanule kapije koje su podijelile dubrovačku javnost, danas je stigao i kip dvometarskog kamenog lava sa sidrom.

Postavljanje je nadgledao i Franjo Pašalić, vlasnik tvrtke Laguna Trade koja je još 2012. godine odabrana za koncesionara 54.427 četvornih metara u Gruškom zaljevu, mora i dijela Lapadske obale, na razdoblje od 30 godina.

-Vaši su preci sagradili Dubrovnik, a ja ću sagraditi nešto lijepo, trajno i jednako značajno kao što su zidine. Zbog toga ne želim fušariti. Zadovoljan sam projektom, osobno ga vodim i, pored svih arhitekata, sam odlučujem o svakom detalju, ali me birokracija koči - nedavno je za Dubrovački vjesnik rekao Pašalić o marini u gruškom zaljevu.

Iznad razine mora, prema planovima, gradi se samo recepcija. Pašalić kaže kako će ga ovo ulaganje stajati 10 milijuna eura, a očekivanja od marine s 220 vezova za jahte do 40 metara dužine, su velika. Pašalića inače zovu kraljem marina, pa je moža upravo zbog toga, postavio kralja životinja u svoju marinu u Dubrovniku.

Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Vozio vepra na prtljažniku

Vozio vepra na prtljažniku
Na benzinskoj stanici u Neumu neobičan prizor - pravi pravcati vepar na prtljažniku starog mercedesa. Očito da z...
Vozio vepra na prtljažniku

Najnovije

Ubrzano se radi na lapadskom klizalištu

Ubrzano se radi na lapadskom klizalištu
Šator koji će pokrivati ovogodišnje klizalište na teniskim terenima u Lapadu do kraja današnjeg dana bit će zavr...
Ubrzano se radi na lapadskom klizalištu