StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetČEKA SE ODLUKA VRHOVNOGA SUDA

SLUČAJ DRON Sud u Dubrovniku ponovno odobrio izručenje Srbiji Ismaila Morinaja

Piše PSD.
29. kolovoza 2017. - 21:43

Županijski sud u Dubrovniku, u ponovljenom postupku po nalogu Vrhovnog suda Hrvatske, ponovno je odobrio izručenje Srbiji albanskog državljanina Ismaila Morinaja, koji je na nogometnoj utakmici reprezentacije Srbije i Albanije u Beogradu 2014. godine uz pomoć drona pustio zastavu "Velike Albanije" iznad stadiona. Morinajev branitelj Darko Butigan ponovno je uložio žalbu.

Glasnogovornik Županijskog suda Pero Miloglav izjavio je za Tanjug kako je izvanraspravno vijeće 17. kolovoza donijelo novo rješenje kojim je utvrđeno da su ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje Morinaja Republici Srbiji, te dodao kako je albanski državljanin još uvijek u ekstradicijskom pritvoru u Dubrovniku.

Morinajev odvjetnik Darko Butigan izjavio je za Tanjug kako je već uložio žalbu na novo rješenje Vrhovnome sudu Hrvatske, te se čeka pravorijek. Isto tako, Butigan je nedavno podnio nadležnim hrvatskim i europskim institucijama zahtjev za međunarodnu pravnu zaštitu kako bi spriječio izručenje svog klijenta trećoj državi. I ova odluka se čeka.

23. travanj 2024 11:21