StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetLjetna škola mladih Crvenog križa

Od prve pomoći do prevencije trgovanja ljudima

Piše dv
29. kolovoza 2017. - 14:35

Na četrnaestoj Ljetnoj školi mladih Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije u Orahovici sudjelovalo je desetak mladih iz Dubrovnika, Trogira i Splita.
U desetodnevnom programu sudjelovalo je sto pedeset mladih od 14 do 30 godina, a educirali su se za voditelje programa: „Realistički prikaz ozljeda“, „Prva pomoć“, „Prevencija ovisnosti i odgovorno spolno ponašanje“, „Prevencija trgovanja ljudima i sigurno ponašanje na internetu“ te „Priprema za djelovanje u katastrofama“.
Šesnaestogodišnja Dubrovkinja Tea Vukanović sudjelovala je u programu „Prevencija trgovanja ljudima i sigurno ponašanje na internetu“.
- Jedva čekam te teme približiti vršnjacima. U dubrovačkim ćemo školama organizirati predavanja za učenike i roditelje, a u Crvenom križu za njegove članove. Trebamo postati svjesni da je Hrvatska zemlja koja se smatra tranzitnom pri trgovanju ljudima, ali da to ne znači da naši građani, a posebice djeca i mladi ne mogu postati žrtvama te nezakonite djelatnosti - kazala je Tea Vukanović, učenica Gimnazije Dubrovnik.
Polaznicima su na završnoj svečanosti dodijeljena uvjerenja o uspješnom pohađanju Ljetne škole.

19. travanj 2024 04:06