Vijesti Hrvatska i svijet

KRIMINAL TU NE STANUJE

Dubrovnik je među najsigurnijim gradovima svijeta

KRIMINAL TU NE STANUJE

Značajno smanjenje kaznenih djela, prekršaja javnog reda i mira i neupitna sigurnost turista aduti su zbog kojih su therichest.com i TripAdvisor svrstali Dubrovnik među najsigurnije gradove svijeta.
Učinak je to djelovanja PU dubrovačko-neretvanske proteklih pet godina, otkad su na čelu načelnik Tonći Radibratović i njegov zamjenik Tonči Glumac. Policija je osobito učinkovita bila u suzbijanju kriminaliteta droga, što ju je dovelo na naslovnice novina i portala. Pridonijeli su razbijanju domaćih i međunarodnih zločinačkih organizacija, a policija je uspješno osigurala i međunarodne skupove i štićene osobe.

Udar zločinačkoj organizaciji

Dovoljno je sjetiti se operativnih akcija: "Gladius 1" (zbog sumnje u krijumčarenje droga uhićena 51 osoba uz plijen 376 kg marihuane, 523 g heroina te sedam pištolja, jednu pušku, 22,2 kg plastičnog eksploziva, devet ručnih bombi, dva samostrela i 4350 komada streljiva), OA "Gladius 2" (zbog preprodaje 85 kg marihuane uhićena petorica muškaraca i jedna žena u RH, a u BiH više osoba), OA "Hrid" (preprodaja najmanje 3,5 kg marihuane i 1 kg kokaina vrijednih 800.000 kuna), koordinacija OA "Familly" (u Hrvatskoj uhićeno pet osoba a u regiji ukupno 15 i razbijena međunarodna zločinačka organizacija zbog krijumčarenja državljana Turske preko Hrvatske u EU).

Od Posata do Fortisa


OA "Gladius 3" je razbila međunarodnu zločinačku organizaciju za preprodaju kokaina, amfetamina i marihuane iz BiH i Crne Gore u Hrvatskoj (od deset prijavljenih osoba šest ih je uhićeno u Dubrovniku) a tu su i OA "Bonita" (prometni policajac i građanin nabavljali i preprodavali kokain) ili OA "Porat", kojom je razbijena hrvatsko- crnogorska grupa krijumčara te oduzeto 5,5 kg kokaina visoke čistoće. OA "Porat" se pamti i po prvoj pretrazi nekog kruzera kada je u strojarnici otkriveno 3 kg kokaina, dok je u OA "Pošta" spriječena pljačka glavne dubrovačke pošte. U nedavnoj OA "Fortis" uhićeno je devetero naših državljana zbog preprodaje marihuane i amfetamina konzumentima iz Dubrovnika i okolice. Samo nakon ove akcije podneseno je više od 80 kaznenih prijava osobama kod kojih su pronađene droga, vatreno oružje i novac.

Zapljene droge u brojkama
Čak 2080 kg marihuane, 73.096 komada tableta s popisa droga, 21 kg hašiša, 69,4 kg heroina i 14,5 kg kokaina plijen je niza policijskih akcija PU dubrovačko- neretvanske u samo pet proteklih godina.

Naslovnica Hrvatska i svijet

Najčitanije

Vozio vepra na prtljažniku

Vozio vepra na prtljažniku
Na benzinskoj stanici u Neumu neobičan prizor - pravi pravcati vepar na prtljažniku starog mercedesa. Očito da z...
Vozio vepra na prtljažniku

Najnovije

Što je more izbacilo na plažu Banje?

Što je more izbacilo na plažu Banje?
Policija je potvrdila kako njihovi djelatnici upravo na plaži Banje provjeravaju što predstavlja neobični predme...
Što je more izbacilo na plažu Banje?

NBA Utakmica koju neće pamtiti po dobru

NBA Utakmica koju neće pamtiti po dobru
Četvrti poraz u nizu Orlando Magica, 15. u posljednjih 18 utakmica, ukupno 19. ove sezone u ukupno 30 utakmica. ...
NBA Utakmica koju neće pamtiti po dobru