StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNAKON ŠANGAJA HRVATSKI TOUROPERATOR OTVORIO URED U J.KOREJI

Pregovori oko otvaranja avionske charter linije između Seula i Dubrovnika

Piše d.v.
8. kolovoza 2017. - 11:20

Šireći sustavno i dugoročno svoja inotržišta u Aziji, Uniline, hrvatski najveći touroperator, otvorio je, poslije Shanghaia, svoj ured i u Seulu u Južnoj Koreji.
Novi ured kompanije Uniline smješten je u rezidencijalnom dijelu Seula, udaljen oko kilometer i pol od Ministarstva vanjskih poslova Republike Koreje te oko dva kilometra od Dinastijske palače. “Unilineov cilj je da u dugoročnom razdoblju svaki deseti Koreanac doživi i upozna ljepote Hrvatske, ali i jugo-istočne Europe.” istaknuo je Robert Sedlar, izvršni direktor prodaje turističke kompanije Uniline. Kako bi se ostvarili ti ciljevi iz kompanije najavljuju brojne marketinške i prodajne aktivnosti na korejskom tržištu, a u tu svrhu vode se pregovori oko otvaranja avionske charter linije između Seula i Dubrovnika.
Prema zadnjem popisu stanovništva Južna Koreja ima preko 51 milijun stanovnika, a u 2016. godini u Hrvatskoj je ostvareno oko 380 tisuća dolazaka i 450 tisuća noćenja korejskih gostiju što je za 10% više u odnosu na 2015. godinu, odnosno u posljednjih 6 do 7 godina povećalo se za čak 30 puta. Ljestvica i cilj su visoko postavljeni, no sreća prati hrabre i uporne vizionare, tako da svakako treba pohvaliti Uniline-ove napore i proaktivnost na razvoju novih tržišta, pa tako i veliko tržište kao što je Južne Koreje.

23. travanj 2024 21:01