StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetIZVJEŠĆE POLICIJE

Ubo ga nožem u trbuh

Piše DV
20. srpnja 2017. - 12:38

- U ranim jutarnjim satima jučer, 19. srpnja, na parking prostoru ispred jednog ugostiteljskog objekta na području Metkovića, 39-godišnjak je, pod utjecajem alkohola, nožem u predjelu trbuha zadao ubodnu ranu 30-godišnjaku lakše ga ozlijedivši, nakon čega je napustio mjesto događaja.
Policija je ubrzo pronašla osumnjičenog koji je prilikom uhićenja napao policijskog službenika i teže ga ozlijedio.
Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je napadu prethodila prijetnja koju je osumnjičenik uputio trećoj osobi u čiju obranu je stao 30-godišnjak. Pretragom stana koji koristi osumnjičenik pronađene su četiri stabljike indijske konoplje visine 100 do 135 cm i dvije eksplozivne naprave.
Zbog sumnje da je počinio kaznena djela pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda, zatim napad na službenu osobu, nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari i neovlaštene proizvodnje i prometa drogama policija je osumnjičenog kasno sinoć, uz kaznene prijave, dovela pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.
- Dovršenim kriminalističkim istraživanjem Službe kriminalističke policije 52-godišnjak s područja Primorsko-goranske županije osumnjičen je za kazneno djelo pronevjere.
Sumnjiči se da je od sredine prosinca 2016. do kraja veljače 2017. g., u svojstvu dispečera trgovačkog društva čije je sjedište u Zagrebu, protupravno prisvojio preko 33 tisuće kuna gotovinskog prometa, prikupljenog od naplaćenih otkupnina za isporučene pošiljke i naplaćenih naknada za preuzete pošiljke.
Policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.
Iz policije još jednom upozoravaju građane na oprez zbog prevaranata.
Osobe starije životne dobi često su meta drskih prevaranata koji im, iskorištavajući njihovu naivnost, iz stanova i kuća otuđuju ušteđevinu.
Posljednji takav događaj dogodio se i na području naše Policijske uprave, odnosno u Pločama, kada je 77-godišnjakinja, u dobroj vjeri, otvorila vrata trima osobama koje su se predstavile kao djelatnice zdravstvene ustanove i na prodaju joj ponudile masažer. Prilikom prezentacije jedna od njih je iskoristila nepažnju oštećene i nasilno otvorila vrata ormara odakle je otuđila 21.500 kuna.
Stoga iz policije još jednom pozivaju sve građane, posebno one starije životne dobi, da budu oprezni kada im nepoznate osobe nude razne nagrade, pogodnosti ili po povoljnim cijenama prodaju razne predmete kao što su masažeri, posuđe, posteljine i slično kako ne bi postali žrtve prijevare ili krađe. Molimo građane da u slučaju ovakvih sumnji obavijeste policiju na broj 192.

18. travanj 2024 16:21