StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetDubrovnik za Afriku: Kap vode - ocean ljubavi

Hrvatski misionar pater Tomislav Mesić u posjetu Župi sv. Mihajla

Piše PSD.
6. srpnja 2017. - 15:12

U nedjelju 2. srpnja u Šibenskoj biskupiji je započeo 29. susret hrvatskih misionara i misionarki, na kojem će pedesetak sudionika, između ostalog hrvatski misionari iz Tanzanije, Zambije, DR Konga, Perua, Bolivije, Ruande, Solomonskih otoka, Rusije, Čilea, Madagaskara i Ugande, podijeliti svoja iskustva, radosti i poteškoće u služenju potrebitim ljudima, ali i posvjedočiti vjernicima svoje poslanje. Tom prigodom u Hrvatsku je iz Tanzanije doputovao pater Tomislav Mesić, misionar Družbe Duha Svetoga. Pater Mesić će odmah po završetku susreta posjetiti i Dubrovnik, ponajprije kako bi osobno zahvalio svima koji su dosad sudjelovali u humanitarnoj akciji "Kap vode - ocean ljubavi".

Podsjetimo, Župa sv. Mihajla pokrenula je u studenom prošle godine veliku humanitarnu akciju "Dubrovnik za Afriku: Kap vode - ocean ljubavi". Cilj ove akcije je prikupljanje novčane pomoći za izgradnju vodoopskrbnog sustava u selima Župe sv. Franje Asiškog u Monduli Juu u sjevernoj Tanzaniji, gdje pater Mesić djeluje. Vodoopskrbni sustav koji se planira izgraditi od smrti će spasiti siromašno stanovništvo koje se mjesecima bori s velikim sušama i bolestima (tifus, dizenterija i malarija), a koje svakodnevno odnose veliki broj ljudskih života, posebno djece. Vrijednost investicije je 30.000 eura, a akciju su podržali Grad Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska županija, te Dubrovačka televizija kao službeni medijski pokrovitelj. Dosad je prikupljeno gotovo 150.000 kuna - dvije trećine potrebnog iznosa.

Pater Mesić će u nedjelju 9. srpnja 2017. u crkvi sv. Mihajla na Lapadu predvoditi sveta misna slavlja u 9 i 20 sati, a u svojim će propovijedima vjernicima ispričati više o svome misionarskom životu i iskustvima u Africi.

19. travanj 2024 17:13