StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetFOTO: KAKO JE U DUBROVNIKU PROSLAVLJEN DAN DRŽAVNOSTI

Župan Nikola Dobroslavić: 'Sve ćemo zajedno postići'

Piše DV
23. lipnja 2017. - 17:50

Povodom Dana državnosti Republike Hrvatske župan Nikola Dobroslavić upriličio je danas u Palači Sponza svečani prijem.
Prijemu su nazočili i zamjenici župana Joško Cebalo i Žaklina Marević, županijski vijećnici i pročelnici, gradonačelnici i načelnici s područja Dubrovačko-neretvanske županije, predstavnici vjerskih zajednica te brojni predstavnici društvenog, športskog i kulturnog života Grada i Županije.
U prigodi obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske župan Nikola Dobroslavić s izaslanstvom položio je vijenac i zapalio svijeću kod Spomen križa na groblju Boninovo odavajući počast svim poginulim u Domovinskom ratu. Također, zamjenici župana Joško Cebalo i Žaklina Marević s izaslanstvom položili su vijenac i svijeću zapalili i kod Spomenika pobjedi na lokalitetu Vjetreni mlin u Stupi u Dubrovačkom primorju.
Vijence su položili i svijeće zapalili i predstavnici Grada Dubrovnika, Općine Dubrovačko primorje, Policijske uprave dubrovačko-neretvanske te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.
Sveta misa zadušnica bit će služena u Dubrovačkoj katedrali u nedjelju, 25. lipnja 2017., u 20,00 sati.
- Čestitam Vam Dan državnosti Republike Hrvatske, najveći svjetovni blagdan naše Domovine. 25. lipnja 1991. godine Hrvatski sabor donio je Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti RH - rekao je, između ostalog, u svojoj čestitci župan. - Tom odlukom Hrvatska je postala neovisna država. Tim činom okrunjen je napor i ispunjen zavjet brojnih naraštaja hrvatskog naroda, kroz njegovu tešku povijest. Puno je obveza pred nama. Puno ozbiljnog i odgovornog posla u ovoj županiji, njenim gradovima i općinama. Jedan ključni problem je riješen: Pelješki most se nastavlja! Treba nam auto-cesta od Osojnika do Ploča, bolje prometnice prema zračnoj luci, otocima. Treba nam sigurnost, za naše sugrađane i naše goste. Treba nam CGO. Nadam se da ćemo glede toga krucijalnog projekta napokon nadići politikanstvo i uske parcijalne i stranačke interese. Treba nam Kongresni centar, nova TUŠ s praktikumom. Navodnjavanje i još modernija poljoprivreda. Mi to možemo ostvariti. Zajedno ćemo to postići - rekao je Nikola Dobroslavić.

26. travanj 2024 12:24