StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetBLOKIRALI GRAD

Dubrovački taksisti na prosvjedu u Zagrebu protiv Ubera

Piše d.v.
21. lipnja 2017. - 13:45

U Zagrebu prosvjeduju taksisti iz cijele Hrvatske protiv Ubera. Parkirali su svoja vozila na svakom skretanju ulijevo i tako napravili popriličan zastoj već kod Lisinskog, a ista je situacija sve do Savske.
Božo Miletić, predsjednik Udruženja obrtnika autotaksi prijevoznika Dubrovnik, tvrdi da se okupilo između 600 i 700 vozila, te da su došli iz cijele države, od Dubrovnika preko Zadra do Istre. Prema njegovim riječima, ovo je spontano okupljanje.
- Tražimo zabranu Ubera. Zakon je na našoj strani ali se ne provodi. U zadnjih dvije godine smo iscrpili sve pravne mogućnosti i nije nam preostalo ništa osim ovakve akcije. Jednostavno očekujemo da država provodi propise, rekao je te nastavio:
- Nismo mi protiv konkurencije, u mnogim je zemljama zabranjen UberPOP. Svi bi taksisti morali raditi po istim uvjetima, rekao je Božo Miletić.
U međuvremenu su priopćenjem reagirali i iz Ubera.
- Smatramo da blokiranje grada predstavlja opasnost za građane i infrastrukturu grada. Blokiranjem grada najviše trpe građani, ali se takvim nepromišljenim odlukama šteti i poslovanju grada, gospodarstvu te se ograničava pristup javnim servisima. U tijeku je turistička sezona diljem Hrvatske, a blokada gradova ne prikazuje sliku Hrvatske kakvu želimo da strani gosti zapamte. Ovakav pritisak je u današnje vrijeme neprihvatljiv i predstavlja relikt nekih prošlih vremena, te nije primjer moderne europske države. Smatramo da se problemi mogu rješavati na drugačiji način.

19. travanj 2024 20:01