StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetODLAZAK POZNATOG GLUMCA I HUMANITARCA

Umro je sir Roger Moore, Bond koji je volio Dubrovnik

Piše DV
23. svibnja 2017. - 17:59

U devedesetoj godini u Švicarskoj je umro sir Roger Moore, poznati britanski glumac i sedmerostruki tumač uloge tajnog agenta Jamesa Bonda.

-  Teška srca potvrđujemo da je naš otac umro danas nakon kratke, ali hrabre bitke s rakom - objavila je danas obitelj glumca čest i rado viđen gost Dubrovnika, koji je posjećivao na poziv svog prijatelja, violinista Juliana Rachlina.

Dubrovačkoj publici će u posebnom sjećanju ostati Mooreov nastup 2010. na glazbeno-naratorskoj večeri posvećenoj Beethovenu, u sklopu desetog festivala komorne glazbe Julian Rachllin i prijatelji, kad je čitao 'Heiligenstadtske oporuke'. Te godine je na lapadskom stadionu odigrao revijalnu dobrotvornu nogometnu utakmicu s još jednom glumačkom zvijezdom, Johnom Malkovichem.

- Znamo da je Rogera cijeli svijet volio kao i mi. Ljudi su ga znali po filmovima i televizijskim serijama, ali i po njegovom strastvenom radu za UNICEF, koji je smatrao svojim najvećim postignućem - poručili su članovi obitelji preminulog sir Rogera, nezaboravnog agenta 007.

26. travanj 2024 05:05