StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetTERORIZAM U SUSJEDNOM HERCEG NOVOM

Podmetnuti eksploziv odbacio VW golf prema kolodvoru!

25. travnja 2017. - 21:20

Danas oko 14,40 sati u susjednom Herceg Novom došlo je do terorističkog čina od posljedica kojeg je teško ozlijeđena jedna osoba. Kako doznajemo iz pouzdanih izvora, ozlijeđen je hercegnovski poduzetnik, ugostitelj Duško Roganović koji je široj javnosti poznatiji kao osoba koja je 2009.godine u Igalu ubio i ranio jednog navijača nogometnog kluba Crvena Zvezda, zbog čega je pravomoćno osuđen na 14 godina zatvora. Nakon žalbe kazna mu je smanjena na osam godina te ju je već i odslužio u zatvoru Spuž kod Podgorice, ali na slobodi nije dugo uživao.

Do eksplozije je došlo dok se Roganovićevo osobno vozilo VW golf 7 kretalo u smjeru Dubrovnika i to u trenutku nakon što je prešao nadvožnjak pred glavnim Autobusnim kolodvorom, konkretnije između izlaza iz kolodvora i najvećeg taksi stajališta i parkinga u Herceg Novom. Pretpostavlja se da je podmetnuta eksplozivna naprava aktivirana daljinski, odnosno u trenutku kad se počinitelj uvjerio da je minimalna mogućnost ozljeđivanja slučajnih prolaznika.

Silina eksplozije odbacila je golf direktno u banderu, odnosno rasvjetni stup pored kolnika Jadranske magistrale koja je, doznajemo, od tada još zatvorena za promet koji se tek povremeno propušta od strane Prometne policije Centra sigurnosti Herceg Novi te su kolone kilometarski duge. Stoga prenosimo sugestiju naših izvora koji savjetuju da se ne putuje prema Herceg Novom i Kotoru ako ne morate jer se ne zna kad će se promet normalizirati.

Ipak, navodno ima lakše ozlijeđenih osoba među vozačima koji su se kretali nedaleko od uništenog golfa, dijelovi kojeg su pri padu oštetili neka od osobnih vozila. Roganović je prvo prebačen u bolnicu u Meljinama, a potom u Podgoricu gdje su mu liječnici morali obje noge amputirati. Policija je priopćila kako "poduzima sve aktivnosti na utvrđivanju svih okolnosti nastanka eksplozije i ostalih okolnosti ovog događaja".
 

26. travanj 2024 20:39