StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetEU-PROJEKT „HUMANITARNI PAKET ZA DALMACIJU I PRIMORJE“

Započela podjela paketa hrane

31. ožujka 2017. - 17:07

U okviru EU-projekta „Humanitarni paket za Dalmaciju i Primorje“ na kojemu je Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik partner započela je prva podjela paketa hrane korisnicima zajamčene minimalne naknade.

Gradsko društvo Crvenog križa Split je prijavitelj, a Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik jedno je od 18 provedbenih partnera u EU-projektu „Humanitarni paket za Dalmaciju i Primorje“. Projekt je odobrilo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a financira se iz Fonda europske pomoći za najugroženije (FEAD). Projekt se za Dalmaciju i Primorje financira s ukupno 8.317.864 kuna, a vrijednost projekta za cijelu Hrvatsku iznosi čak 86 milijuna kuna.

Cilj projekta je kroz tri podjele paketa hrane i jednu podjelu higijenskih potrepština tijekom ove godine pomoći najsiromašnijim sugrađanima koji žive ispod granice siromaštva. Projekt je usmjeren na pomoć lokalnoj zajednici, a Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik provest će ga u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Dubrovnik i svim jedinicama lokalne samouprave na području djelovanja dubrovačkog Crvenog križa, na području grada Dubrovnika i općina Konavle, Župa dubrovačka, Dubrovačko primorje, Ston, Janjina i Mljet.

Prema evidenciji Centra za socijalnu skrb Dubrovnik paketi će se dijeliti korisnicima zajamčene minimalne naknade. Korisnici iz Dubrovnika i Župe pakete će preuzeti u skladištu Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik na Kantagigu (Obala pape Ivana Pavla II 61),  a korisnicima iz ostalih općina paketi će biti podijeljeni u njihovim mjestima stanovanja.
 

19. travanj 2024 10:11