Vijesti Hrvatska i svijet

EU-PROJEKT „HUMANITARNI PAKET ZA DALMACIJU I PRIMORJE“

Započela podjela paketa hrane

EU-PROJEKT „HUMANITARNI PAKET ZA DALMACIJU I PRIMORJE“

U okviru EU-projekta „Humanitarni paket za Dalmaciju i Primorje“ na kojemu je Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik partner započela je prva podjela paketa hrane korisnicima zajamčene minimalne naknade.

Gradsko društvo Crvenog križa Split je prijavitelj, a Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik jedno je od 18 provedbenih partnera u EU-projektu „Humanitarni paket za Dalmaciju i Primorje“. Projekt je odobrilo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a financira se iz Fonda europske pomoći za najugroženije (FEAD). Projekt se za Dalmaciju i Primorje financira s ukupno 8.317.864 kuna, a vrijednost projekta za cijelu Hrvatsku iznosi čak 86 milijuna kuna.

Cilj projekta je kroz tri podjele paketa hrane i jednu podjelu higijenskih potrepština tijekom ove godine pomoći najsiromašnijim sugrađanima koji žive ispod granice siromaštva. Projekt je usmjeren na pomoć lokalnoj zajednici, a Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik provest će ga u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Dubrovnik i svim jedinicama lokalne samouprave na području djelovanja dubrovačkog Crvenog križa, na području grada Dubrovnika i općina Konavle, Župa dubrovačka, Dubrovačko primorje, Ston, Janjina i Mljet.

Prema evidenciji Centra za socijalnu skrb Dubrovnik paketi će se dijeliti korisnicima zajamčene minimalne naknade. Korisnici iz Dubrovnika i Župe pakete će preuzeti u skladištu Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik na Kantagigu (Obala pape Ivana Pavla II 61),  a korisnicima iz ostalih općina paketi će biti podijeljeni u njihovim mjestima stanovanja.
 

Naslovnica Hrvatska i svijet

Najčitanije

Vozio vepra na prtljažniku

Vozio vepra na prtljažniku
Na benzinskoj stanici u Neumu neobičan prizor - pravi pravcati vepar na prtljažniku starog mercedesa. Očito da z...
Vozio vepra na prtljažniku

Najnovije

ITALIJA Lider dobio prvaka

ITALIJA Lider dobio prvaka
Umana Reyer Venezia, aktualni prvak, izgubila je derbi 11. kola u gostima od Brescie, lidera prvenstva, s 90:71....
ITALIJA Lider dobio prvaka