StoryEditorOCM
DubrovnikŠIPČINE - VATRENE ULICE

POLICIJA DOVRŠILA OČEVID Vidi li se na kamerama tko je podmetnuo požar?

Piše DV
14. veljače 2017. - 12:41

Prema neslužbenim, ali pouzdanim informacijama požaru osobnog luksuznog vozila marke mercedes,  jutros oko 4 sata u ulici i istoimenom gradskom predjelu Šipčine, prethodile su dvije manje neidentificirane eksplozije nakon kojih su vatreni jezici zahvatili skupocjeno vozilo. Ipak, neslužbeno doznajemo, kako su uzrok požaru - ljudske radnje. 

U uskoj ulici ubrzo su intervenirali dubrovački vatrogasci s tri protupožarna vozila, pokušavajući ugasiti vatru na vozilu, ali je ono nažalost ubrzo potpuno izgorjelo. Jednako tako, na temelju pouzdanih izvora i podataka iz razgovora sa susjedima doznajemo kako je na jednoj od kuća u toj ulici nadzorna kamera malo prije požara koji je, prema priopćenju PU dubrovačko-neretvanske izbio oko 4,10 sati, snimila još uvijek nepoznatu osobu. 

Požar je ugašen u 5,15 sati, ali vozilu nije bilo pomoći. Policijskom očevidu koji je jutros obavljen, nazočio je i protupožarni inspektor koji je sagledao sve činjenice koje mogu biti od koristi pri valjanom utvrđivanju uzroka požara, odnosno, utvrđivanju sumnje u moguće podmetanje vatre ili suprotno, sumnje u samozapaljenje motornog vozila.

Kako neslužbeno doznajemo, ovaj je očevid trajao nešto duže, a policija još uvijek ne želi u javnosti spekulirati o uzrocima izbijanja vatre i tumačenja snimki nadzorne kamere. Navodno, zabilježeni su trenutci netom prije izbijanje vatre koja je u potpunosti "progutala" vozilo u vlasništvu 36-godišnjeg dubrovačkog pomorca. 

Zanimljivo je također, kako je nepunih 200 metara zračne linije od ovog požara u ranim jutarnjim satima, na predjelu parkinga "iza Centrale", odnosno zgrade - bivšeg distributivnog središta HEP Elektrojug došlo do požara kontejnera. Vatra je, doznajemo od susjeda, zahvatila i jedno osbno vozilo, ali srećom do zapaljenja tog vozila nije došlo.      

18. travanj 2024 17:22