StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetMinistar Oleg Butković

Do ljeta odluka tko će graditi Pelješki most

Piše d.v.
16. studenog 2016. - 20:28

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u emisiji Hrvatskog radija A sada Vlada rekao je da je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave odbacila žalbu u pretkvalifikacijskom postupku za izbor ponuditelja za izgradnju Pelješkog mosta te da će se do ljeta odlučiti tko će ga graditi.
Natječaj za Pelješki most ide u dva stupnja. U prvome stupnju, koji sada traje, provjerit će se sve pravne, financijske i tehničke karakteristike ponuditelja, to je tzv. pretkvalifikacija. U tom postupku je postojalo nekoliko žalbi. Ja ih ne mogu komentirati, međutim jučer je došla obavijest Državne komisije da je odbijena žalba i još 15-ak dana traje taj prvi stupanj te više nema mogućnosti žalbe, izjavio je ministar. Prema njegovim riječima, sredinom siječnja počinje drugi stupanj. Ostat će najbolji, najspremniji, i onda će se, po našoj procjeni, do ljeta odlučiti u tom drugom stupnju tko će graditi Pelješki most, izjavio je Butković.
Pelješki most gradit će se u tri faze - izgradnja samog mosta, pristupnih cesta i obilaznice Stona, a one su ukupno vrijedne 370 milijuna eura. Kako je kazao Butković, Vlada se odlučila za sufinanciranje iz Europske komisije i u srpnju je proslijeđena prijava tzv. velikog projekta u Bruxelles.
Mi smo u jednom osjetljivom razdoblju što se tiče Pelješkoga mosta, stvari idu dosta dobro, ove žalbe su malo zaustavile proces, no to je tako, protiv toga se ne možete boriti, rekao je Butković. Potvrdio je da je Hrvatska zatražila 78 posto sufinanciranja EU-a te kako je početak građenja realno očekivati na jesen. 

18. travanj 2024 05:23