StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetTKO GOVORI ISTINU, A TKO...?

Iz Ministarstva kulture tvrde kako lani nisu dali suglasnost za ugostiteljske kućice na Stradunu

Piše Silvia Rudinović
6. studenog 2016. - 08:31

Ministarstvo kulture reagiralo je na prozivke dubrovačkog gradonačelnika Andra Vlahušića zbog negativnog mišljenja za postavljanje adventskih kućica ugostiteljskog sadržaja na Stradun. U priopćenju za javnost tvrde kako su isto mišljenje dali i lani.
- Predstavnici stručnih tijela usuglasili su se, kao i prethodnih godina, da postavljanje kućica u kojima se obavlja ugostiteljska djelatnost na prostoru Straduna nije primjereno jer se time narušava ne samo povijesni integritet glavne ulice grada već dolazi do cijeloga niza tehničkih i higijenskih problema na koje upozoravaju i sami stanari, ali i vlasnici i korisnici okolnih poslovnih prostora - stoji u priopćenju za javnost u kojem navode kako je odluka o zabrani donesena temeljem argumenata iznesenih na sastanku s predstavnicima stručnih službi i pročelnicom Konzervatorskoga odjela u Dubrovniku, Žanom Baćom. Na sastanku su, kažu, analizirani i razmotreni svi pozitivni, ali i negativni tehnički aspekti predmetne intervencije na prostoru Straduna.
- Predmetni zahtjev za postavljanje kućica na Stradunu i u 2015. godini dobio je, dakle, negativno mišljenje stručnih tijela. Ista su tijela ove godine, na temelju dostavljene dokumentacije i urbanističkih analiza, predložila alternativne lokacije za organizaciju i smještaj kućica u kojima se tijekom Zimskoga festivala u Dubrovniku obavlja ugostiteljska djelatnost – priopćili su iz Ministarstva Nine Obuljen Koržinek.
Ovim priopćenjem demantiraju gradonačelnika koji je i jučer izjavio: „Uz svo nepovjerenje na početku, imali smo pozitivno očitovanje UNESCO-a i Ministarstva kulture RH, i svih službi. Mišljenje Konzervatorskog odjela je bilo samo jedno koje nismo morali ispoštivati kad imamo ostala mišljenja“. Nadalje, Vlahušić je jučer, objavivši svoju odluku o otkazivanjuZimskog festivala, rekao kako je „imao pozitivno mišljenje bivšeg ministra Hasanbegovića i njegova pomoćnika Trupkovića“.
Inače, Konzervatorski odjel u Dubrovniku je dio Ministarstva kulture.

25. travanj 2024 06:13