StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetMUP CRNE GORE POTVRDIO

Kamenovan autobus s hrvatskim nogometašima

25. listopada 2016. - 19:33

Crnogorska je policija potvrdila kako je noćas u Baru više maloletnih osoba kamenovalo autobus s hrvatskim nogometašima koji su se kroz susjednu Crnu Goru vraćali s utakmice u Makedoniji. MUP Crne Gore radi na otkrivanju počinitelja te ističe da dosadašnja operativna saznanja ukazuju na sumnju da je "riječ o istim onim maloletnicima koji su više puta do sada na istoj dionici ceste kamenovali i autobuse crnogorskih autoprijevoznika te putnička i motorna vozila u vlasništvu osoba iz Crne Gore".
Kamenovan je autobus zadarskih registracija u kojem se nalazilo 29 putnika, uglavnom nogometaša s otoka Hvara. Sreća u nesreći jest kako tom prilikom nitko nije ozlijeđen ali je na autobusu načinjena velika materijalna šteta jer je polomljen dio stakala.
-Uviđajem na licu mjesta utvrdili smo oštećenja trećeg stakla iza vozača s lojeve strane, prednjeg vetrobranskog stakla i stakla na vratima vozača. Također, pronađeno je i kamenje te mandarine kojima su, kako se pretpostavlja, nastala navedena oštećenja. ističe se u priopćenju crnogorske policije koja tvrdi da spoznaje kojima za sada raspolaže "ne ukazuju na to da je autobus izabran da bude predmet kamenovanja upravo stoga što je iz druge države".
-Na to ukazuje i činjenica da su određene maloljetne osobe u ranijem periodu privođena zbog ovakvih djela počinjenih na štetu domaćih autoprijevoznika i vlasnika putničkih vozila iz Crne Gore i to upravo na istoj dionici puta na kojoj je kamenovan autobus iz Hrvatske- naglašava se u priopćenju MUP Crne Gore.
Na fotografiji je autobus Torcidaša kojeg su crnogorski huligani kamenovali u Budvi prije tri godine.

26. travanj 2024 14:40