StoryEditorOCM
DubrovnikDUBROVAČKA TRPEZA I OVE GODINE ODUŠEVILA U IŠČEKIVANJU NOVOG TURISTIČKOG REKORDA

FOTO: Cijeli Stradun mirisao je na delicije, pogledajte tko ih je sve spravio i kušao!

Piše DV
23. listopada 2016. - 17:50

Posljednjeg dana Good Food Festivala na Stradunu je održana ‘Dubrovačka trpeza’. Sudjelovalo je 90-tak izlagača, od hotelijera i ugostitelja do učenika Turističke i ugostiteljske škole. 
Duž cijeloga Straduna postavljen je stol sa stptinama raznih delicija kojima su se predstavili brojni dubrovački hoteli i restorani, pekari, slastičari i ugostitelji, te konavoski i pelješki vinari. Za simboličnu cijenu bona za jelo od 35 kuna i bona za vino za 15 kuna, moglo se okusiti neki od gastronomskih užitaka i zaliti ga dobrim vinom. Prihod je namijenjen u humanitarne svrhe – za nabavku novog mamografa Općoj bolnici Dubrovnik. Sve je glazbom obogatio nastup Klape Maestral.
Tom prigodom direktorica gradske Turističke Romana Vlašić najavila je kako se do Nove godine po prvi put u povijesti očekuje milijunti turistički dolazak, naglasivši kako u Dubrovniku ove godine  ima 11 posto više dolazaka te preko tri milijuna noćenja.  - U listopadu imamo čak 29 posto više dolazaka i noćenja nego što smo imali prošle godine, a hoteli su na 90 posto popunjenosti jdo idućeg vikenda – istaknula je Romana Vlašić.

20. travanj 2024 06:49