StoryEditorOCM
DubrovnikREFERENDUM KOJI MNOGI VIDE KAO PRVI KORAK PREMA NOVOM SUKOBU U BIH

Hoće li sljedeći biti referendum o odcjepljenju?

Piše DV
25. rujna 2016. - 12:20

U Trebinju su jutros u 7 sati otvorena 43 glasačka mjesta za provedbu referenduma o Danu Republike, potvrdila je Srni predsjednica Komisije za provedbu referenduma u ovom gradu Tanja Vučinić - piše Trebinjelive portal.
Na pitanje „Da li podržavate da se 9. januar obilježava i slavi kao Dan Republike“ pravo na odgovor ima 29 tisuća ljudi
„Glasačka mjesta ista su kao i ona na kojima su se do sada provodili izbori. Tri mobilna tima obilazit će Kazneno-popravni zavod, Bolnicu, Dom penzionera i korisnike socijalne pomoći, koji zbog zdravstvenog stanja fizički nisu u mogućnosti da izravno dođu na glasačka mjesta“, kaže Vučinić i dodaje da će mobilni timovi obilaziti i prigradska naselja, odnosno sela u okolini Trebinja.
Predsjednik refendumske komisije u Bileći Ljubo Vuković kaže da je u ovoj općini od 7 sati otvoreno svih 25 glasačkih mjesta na kojima će 10.178 osoba s pravom glasa moći izjasniti o referendumskom pitanju.
Vuković kaže da je formiran i jedan mobilni tim.
Predsjednik Komisije za provedbu referenduma u općini Berkovići Ilija Šetka kaže da je u ovoj općini na vrijeme otvoreno sedam glasačkih mjesta gdje svoje izborno pravo mogu iskoristiti 1.594 punoljetne osobe.
Glasačka mjesta osigurava i policija.
Vlasti u Sarajevu strahuju da je to prvi korak prema rušenju Daytonskog sporazuma i referendumu o odcjepljenju.

25. travanj 2024 01:43