StoryEditorOCM
Crna kronikaNA GRANIČNOM PRIJELAZU KLEK

Njemački državljanin koristio krivotvorenu bugarsku vozačku dozvolu

Piše dv
15. siječnja 2018. - 12:45

Na izlaznoj graničnoj kontroli na MCGP Klek, jučer, 14. siječnja pristupilo je osobno vozilo njemačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 46-godišnji njemački državljanin koji je tijekom granične kontrole policijskim službenicima na uvid dao bugarsku vozačku dozvolu za koju se utvrdilo da je krivotvorena. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenje isprave, njemački je državljanin, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, stoji u priopćenju za javnost PU Dubrovačko-neretvanske.

U proteklom tjednu na području Policijske uprave zabilježeno je deset prometnih nesreća od kojih četiri s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe teže, a šest ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je šest prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 523 represivnih mjera od kojih 213 mjera poduzetih zbog prekoračenja brzine, 33 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja, 122 prekršaja zbog ne korištenja sigurnosnog pojasa i 15 mjera poduzetih prema vozačima koji su vozilom upravljali pod utjecajem alkohola.

U popodnevnim satima u subotu, 13. siječnja u blizini Šumeta došlo je do prometne nesreće u kojoj je teže ozlijeđena 41-godišnjakinja. Do prometne nesreće je došlo kada je 30-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registracijskih oznaka, krećući se cestom Brgat-Komolac, zbog vožnje na nedovoljnoj udaljenosti udario u zadnji dio motocikla dubrovačkih registracijskih oznaka kojim je u istom pravcu upravljala 41-godišnjakinja. Uslijed udara 41-godišnjakinja je zajedno s motociklom pala na kolnik i teže se ozlijedila, te je nakon ukazane liječničke pomoći zadržana na liječenju u dubrovačkoj bolnici, stoji u priopćenju PU Dubrovačko-neretvanske.

19. travanj 2024 22:15