StoryEditorOCM
Crna kronikaNAKON INCIDENTA U LAPADSKOM KAFIćU

Sudac istrage odredio pritvor mladom nasilniku

8. siječnja 2018. - 13:47

Sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku odredio je mjesec dana istražnog zatvora Mihovilu Č. (20) iz Mokošice zbog osnovane sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

Mlađi punoljetnik se sumnjiči da je u noći 22. prosinca oko 1 sat po ponoći u caffe baru 'Street' na Putu Iva Vojnovića u kojem se tada nalazio veći broj posjetitelja, bacio veću staklenu čašu prema većem broju osoba s kojima je došao u sukob.

Tom prilikom čaša je u desnu stranu lica pogodila djevojku S.K. (21) i pri udaru o glavu se razbila. Tom prilikom je mlada Dubrovkinja zadobila teške tjelesne ozljede prijeloma desne jagodične kosti, rasjekotine lica i prijelom suznog kanala desnog oka. Krhotine stakla su joj rasjekle lice, a odbijeni komadići stakla lakše su ozlijedili mladića L.K. (22) koji je bio u grupi prema kojoj je Mihovil Č. Bacio staklenu čašu.

Neslužbeno doznajemo da su liječnici Opće bolnice Dubrovnik na licu djevojke načinili čak 45 šavova tako da je, vjerojatno, čekaju i zahvati plastične maksilofacijalne kirurgije. Od prijatelja ozlijeđene djevojke doznajemo kako im je djevojka rekla da je tada instinktivno sklopila oči. Da nije, zadobivene bi ozljede bile još teže i s dalekosežnijim posljedicama po nju.

Nakon bačene čaše nasilni Mihovil nije pružio pomoć ozlijeđenoj djevojci nego se udaljio iz caffea. Sve od te noći policija je vodila kriminalističku istragu te je nakon saslušanja više svjedoka incidenta došla do osumnjičenika koji se u međuvremenu skrivao i nije pokazao zanimanje za zdravstveno stanje ozlijeđene sugrađanke.

Očekuje se kako će sudska istraga utvrditi sve okolnosti koje su dovele do noćnog incidenta.

19. travanj 2024 00:56