StoryEditorOCM
NeretvaIZVJEŠĆE POLICIJE

Uhvaćeni u krivolovu, odstrijelili liske 

Piše DV
8. prosinca 2017. - 13:10

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Ploče i Policijske postaje Metković dvojica muškaraca osumnjičena su za kazneno djelo nezakonitog lova.
U prvom je slučaju u večernjim satima u srijedu, 6. prosinca, u blizini mjesta Vid u Metkoviću, zatečen 51-godišnjak koji je u osobnom vozilu kojim je upravljao imao lovačku pušku i 9  komada ptica močvarica crnih liski za koje je utvrđeno da su odstrijeljene u zaštićenim dijelovima prirode Ornitološki rezervat „Prud“.
U drugom se slučaju radi o 69-godišnjaku koji je također u srijedu, 6. prosinca na predjelu Gumanac, u nezakonitom lovu zatečen 69-godišnjak koji je u brodici imao lovačku pušku, streljivo, CD radio, reflektor, akumulator i jednu močvarnu pticu crnu lisku.
Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo protuzakonitog lova i ribolova policija protiv dvojice muškaraca podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.
Iz policije su najavili i preventivno-represivnu akciju prometne policije. Tijekom noći sa subote na nedjelju 9./10. prosinca policijski službenici prometne policije na području cijele Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provest će pojačani nadzor alkoholiziranosti vozača.
 
 
 

19. travanj 2024 11:02