StoryEditorOCM
Crna kronikaPREDSTAVLJENI NOVI NAČELNICI POLICIJSKIH POSTAJA NAŠE ŽUPANIJE

IVAN PAVLIČEVIĆ Novi načelnici će kroz svoj rad pokazati korektnost i profesionalnost!

Piše PSD.
18. listopada 2017. - 14:32

Načelnik PU dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević predstavio je novoizabrane načelnike policijskih postaja koje su u nadležnosti ove policijske uprave.

- Radi se o novom izboru sukldano Zakonu o policiji. Dakle, nije riječ o nikakvim smjenama, nego o petogodišnjem mandatu koji je istekao proteklim i uvjetnom rečeno "starim" načelnicima policijskih postaja. Raspisan je interni oglas na koji se javilo više kandidata, formirano je povjerenstvo ove policijske uprave koje je provelo natječaj koji se sastojao od pismenog dijela testiranja, a nakon toga uslijedio je motiavacijski intervju. Na kraju je bilo bodovanje i zbrajanje i ja kao načelnik Uprave glavnom ravnaterlju policije predložio sam imena ovih 11 policijskih službenika, kazao je Pavličević te naveo imena novih načelnika.

Policijski inspektor Mato Udženija imenovan je načelnikom Policijske postaje Dubrovnik, viši policijski inspektor Đani Barčot
imenovan novim načelnikom Policijske postaje Korčula, policijski inspektor Braco Roso načelnikom Policijske postaje Ston, policijski inspektor Pavo Prkoča novi je načelnik Policijske postaje Gruda, policijski inspektor Ante Jurica novi je načelnik Policijske postaje Lastovo, samostalni policijski inspektor Sretan Marević novi je načelnik Policijske postaje Ploče, Jurica Volarević novi je načelnik Postaje granične policije Metković. Glavni policijski inspektor Ante Vuletić novi je načelnik Postaje Prometne policije Dubrovnik, policijski inspektor Antonio Kocelj imenovan je novim načelnikom Postaje aerodromske policije Čilipi. Načelniku policijske postaje Metkoviću Draganu Sršenu mandat nije istekao pa ostaje na svojoj funkciji.

- Moji nadređeni rukovoditelji i ja od novih načelnika očekujemo dosadašnji trend održavanja sigurnosti. Znate i sami kako je Dubrovnik u više svjetskih medija proglašen kao jedan od najsigurniji gradova u svijetu. Na nama je da taj trend održimo i poboljšamo u onom segmentu gdje ima prostora. Ovo su policijski službenici za koje sam siguran da se od njih može očekivati korektnost i profesionalnost i oni će to, siguran sam, kroz svoj mandat pokazati i ostvariti, istaknuo je Pavličević te dodao:

- Koliko god policijskih službenika ima, i ja i vi malo vidite onog policajca pozornika koji patrolira ulicama našega grada. To je ono na što ćemo ubuduće inzistirati. Naš rad je takav da se traži efikasnost i brzina, a ta policijska nazočnosti ulijeva povjerenje svima. Što se tiče Dubrovnika, jedino gdje možemo na tome raditi jest područje staroga Grada gdje je koncentracija turista - posebno u ljetnim mjesecima - najveća. Nastojat ćemo to proširiti na one zone na kojima se do sada nismo pojavljivali, posebno tamo gdje se okuplja veća količina građana, kazao je načelnik PU dubrovačko-neretvanske.

Osvrnuo se Pavličević na prometnu sigurnost.

- Spomenut ću kako je prošla, 2016. godina gledajući statistički, u povijesti ove Uprave bila najbolja. Znači u zadnji se desetak godina smanjuje trend teško stradalih te prometnih nesreća sa smrtnim posljedicama. Međutim, iskustvo pokazuje da je najveći trend povećanja smrtno stradalih i onih s težim prometnim nesrećama u ovom jesenskom dijelu kada su ulice i prometnice nešto manje prometne, posebno van gradskog područja gdje se onda razvijaju brzine kao najčešći uzrok ovakvih fatalnih nesreća. Najčešće stradaju, a to do sada na sreću nije slučaj i nadam se da se to neće dogoditi, motociklisti. U vrijeme ljetnih mjeseci se stvaraju gužve pa se razvijaju i manje brzine, naveo je Pavličević te napomenuo kako postoji aplikacija putem koje građani mogu sugestirati mjesta za nadziranje brzine te kako se upravo s građanima mogu poboljšati kritična mjesta gdje se prometne nesreće učestalo događaju. bLu

19. travanj 2024 23:10